Home Gezonde levensstijl De beste oliën voor huid en haar, heb jij ze al?

De beste oliën voor huid en haar, heb jij ze al?

0
De beste oliën voor huid en haar, heb jij ze al?

Ik ben groot voorstander van het gebruik van natuurlijke oliën en verzorgingsproducten. Hoewel je tegenwoordig van ieder bekend beautymerk wel producten kunt kopen met een aantal goede eigenschappen bevatten deze vaak ook ingrediënten die minder goed zijn voor je huid of voor het milieu. Door natuurlijke producten te gebruiken weet je zeker wat je op je gezicht, lichaam of in je haar smeert en kun je de effecten hiervan vaak al snel zien. Drie van mijn favoriete oliën om mijn gezicht, lichaam en haar mee te verzorgen bespreek ik hieronder. Arganolie kopen doe je gewoon in een drogisterij of speciale arganwinkel. Je hoeft er tegenwoordig niet eens meer de deur voor uit, want ook online kun je het Marrokkaanse goud kopen.

Arganolie

Arganolie is een geliefd middel voor verzorging van huid en haar. Het wordt gewonnen uit de pitten en vruchten van de arganboom die in het zuiden van Marokko groeit, daarom wordt arganolie ook wel het Marrokkaanse goud genoemd. Het bestaat onder andere uit vetzuren, antioxidanten en vitamine E die er samen voor zorgen dat de olie diep tot het haar doordringt waardoor het soepeler wordt, gaat glanzen en minder snel breekt. Daarnaast zijn deze eigenschappen perfect wanneer je last hebt van een droge huid. Ze ondersteunen namelijk het herstellend vermogen van de huid en zijn dan ook een natuurlijke anti-aging. 

Amandelolie

Amandelolie is net als arganolie enorm geliefd als huidverzorging. Amandelolie is natuurlijk afkomstig van de amandelnoten van de amandelboom en is dan ook 100% plantaardig en natuurlijk. Het is rijk aan onverzadigde vetzuren, vitamine A en vitamine E. Dit fijne middeltje is vrij licht en heeft een dunne structuur die ervoor zorgt dat de olie gemakkelijk wordt opgenomen. Het maakt je huid glad en zijdezacht en helpt daarnaast om vochtverlies te voorkomen. Er zit zelfs een natuurlijke zonbeschermingsfactor in deze olie. Pas wel op wanneer je een notenallergie hebt, neem dan eerst contact op met een specialist.

Rozenbottelolie

Tot slot mag rozenbottelolie niet aan het rijtje ontbreken. Deze olie wordt gewonnen uit het zaad van de Rozenbottels, door koude persing. Dit fantastische middel bestaat voor maar liefst 70% uit essentiële vetzuren die onder andere belangrijk zijn voor de ontwikkeling van huidcellen. Het verzacht, voedt en hydrateert de huid. Ga acne, pigmentvlekken, stria, fijne lijntjes en oude littekens te lijf met rozenbottelolie en verlicht er eczeem en psoriasis mee. Reinig je gezicht goed met een cleanser en masseer twee tot drie druppels olie op je gezicht. Dit kun je zowel in de ochtend als in de avond doen.

Vorig artikel Op zoek naar goed vlees? Kijk eens wat verder dan de supermarkt
Volgend artikel Je tuin voorbereiden voor de zomer
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!