Home Huis Je tuin voorbereiden voor de zomer

Je tuin voorbereiden voor de zomer

0
Je tuin voorbereiden voor de zomer

Heb je een eigen tuin en ben je van plan om deze eens even goed aan te pakken? Dan is het een goed idee om daar nu alvast mee te starten zodat je in de zomer lekker kan genieten van het heerlijke zonnetje die in je tuin komt. Het is hierin belangrijk dat je de juiste voorbereidingen treft en dat je altijd goed kijkt naar wat wel en niet nodig is. Je wilt immers lekker kunnen genieten wanneer de zon er is, en daarom is het slim om nu alvast een aantal voorbereidingen te treffen.

Heb je een vijver? Maak deze schoon!

De lente is de beste tijd om de vijver goed onder handen te nemen. Uiteraard is het belangrijk om alles te verwijderen wat de afgelopen maanden in de vijver is gevallen. Denk bijvoorbeeld aan bladeren en andere natuurlijke materialen die van bomen vallen. In het voorjaar beginnen ook waterplanten weer te groeien. Zuurstofplanten zijn natuurlijk erg belangrijk voor vijvers, zonder zuurstofplant is de kans groter dat algen gaan drijven. Als alles schoon wordt, is het belangrijk om de hardheid van het water te controleren. Door overmatige regenval in de herfst en winter zal de hardheid van het vijverwater waarschijnlijk sterk afnemen. Te zacht water is niet goed voor vijvers omdat de groei van de zuurstofplant zal verslechteren.

Ongedierte weghalen

Het kan zijn dat er in de afgelopen maanden ongedierte in je tuin is gekomen. Het is belangrijk om deze vroegtijdig weg te halen zodat je hier niet in de zomer nog achteraan hoeft. Het is bijvoorbeeld een goed idee om te tuin te checken op wespennesten. Wespen bestrijden kan je het beste laten doen door een professional. Het is hierin slim om te zoeken naar een wespenbestrijder bij jou in de buurt. Zoek bijvoorbeeld op ‘wespennest verwijderen Utrecht’ of op ‘wespennest verwijderen Zwolle’. Wespen kunnen vaak binnen een dag verwijderd worden waardoor je in de zomer geen last hebt van deze beesten.

Vogelhuisje maken

Het is natuurlijk ontzettend interessanter om in het voorjaar allerlei vogels in de tuin rond te zien vliegen. In de winter heb je misschien wat vetbolletjes opgehangen en er ander voedsel neergelegd, maar wat zeker is, is dat je bijvoorbeeld in het voorjaar ook nog wat extra dingen voor ze kunt doen door bijvoorbeeld een vogelhuisje op te hangen. Ze kunnen erin broeden, wat niet alleen zorgt voor nieuwe generatie vogels, maar ook een heel mooi zicht geeft. Hierdoor is het extra genieten in je tuin aankomende zomer.

Vorig artikel De beste oliën voor huid en haar, heb jij ze al?
Volgend artikel Een slagende marketingstrategie opzetten, zo pak je dat aan!
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!