Home Algemeen De vier populairste cocktails tijdens het uitgaan

De vier populairste cocktails tijdens het uitgaan

0
De vier populairste cocktails tijdens het uitgaan

Op sommige dagen heb je geen zin in bier, wijn of shotjes tequila. Dan is het leuk om eens af te wisselen met een lekkere cocktail. Als je niet zo thuis bent in de wereld van de cocktails, is het wel zo handig om te weten welke cocktails er zijn en hoe ze smaken. Daarom hier een lijstje van de vier meest populaire cocktails. Het leuke van dit lijstje is dat ze ook eenvoudig thuis zelf te maken zijn, ook leuk om mee in te drinken dus.

#1: Mojito

Je hebt er vast wel eens van gehoord: de mojito. Klinkt lekker tropisch en dat is het ook wel. Deze Cubaanse cocktail is met veel ijs heerlijk voor op een zwoele zomeravond. Gelukkig zijn de ingrediënten niet zo exotisch en gemakkelijk te verkrijgen, dus je kunt de cocktail ook zelf maken. Je hebt namelijk rum, limoensap, rietsuiker, munt en bubbeltjeswater nodig. Door de munt en limoensap smaakt een mojito fris en door het kleine beetje suiker ook licht zoet.

#2: Gin tonic

Een cocktail die al lang bestaat maar vooral de laatste tijd steeds populairder is geworden, is de gin tonic. De ingrediënten zitten al in de naam, je hebt dus alleen gin en tonic nodig voor de simpelste soort gin tonic. Echter kun je hierin flink variëren want er zijn allerlei tonic én gin merken, maar ook met de garneringen die je gebruikt. Zo kun je kiezen voor sinaasappel en tijm, een limoentje of een stukje steranijs. Door een gin tonic-proeverij te doen kun je precies achterhalen welke soorten tonic en soorten ging jij lekker vindt, er zit namelijk veel variatie in. Een gin tonic is bitter, maar gek genoeg minder bitter dan wanneer je alleen een tonic drinkt.

#3: Moscow mule

Doordat je op steeds meer plekken gemberbier en ginger ale kunt krijgen. Dit zijn twee verschillende dingen ja, gemberbier is namelijk sterker dan ginger ale. Een belangrijk verschil bij het maken van een Moscow mule, omdat je hiervoor gemberbier nodig hebt. Verder gaat er alleen wodka en wat limoensap in. Om het echt authentiek te maken doe je het in een koperen mok. Een Moscow mule is een beetje zoet en licht pittig.

#4: Whiskey sour

Een whiskey sour is een eenvoudig drankje, maar moet wel echt goed gemaakt worden. Het drankje kan al snel te zoet of te zuur worden, en dat is zonde. Er gaan maar drie ingrediënten in een whiskey sour, namelijk whiskey, het liefste bourbon, citroensap en simple syrup. Simple syrup maak je door één deel suiker in één deel water op te lossen. Een whiskey sour smaakt zoet, maar niet té zoet, en zuur, maar niet té zuur.

Vorig artikel Breng rust in je leven met yoga!
Volgend artikel Het kiezen van nieuwe meubels
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!