Home Huis Dit is belangrijk als je kiest voor vloerverwarming

Dit is belangrijk als je kiest voor vloerverwarming

0
Dit is belangrijk als je kiest voor vloerverwarming

Heerlijke warme voetjes. Een goed verwarmd huis en geen lelijke radiatoren meer in je woonkamer. Het zijn zomaar wat redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor de aanleg van vloerverwarming. Bij de aanleg van deze manier van verwarming, is het belangrijk om ook voor vloerverwarming isolatie te kiezen. Anders kan het kiezen voor vloerverwarming wel eens duurder uitvallen dan wanneer je kiest voor reguliere verwarming. In alle gevallen laat je vloerverwarming en isolatie bij voorkeur aanleggen door professionals. Dan namelijk, weet je zeker dat er niet onnodig veel warmte verliest en kun je ook daadwerkelijk besparen op de energierekening. Want ook dat is een reden waarom mensen voor vloerverwarming kiezen. 

Warmteverlies naar beneden

Vloerverwarming voelt comfortabel. Je hebt nooit meer last van koude voeten en je kunt met vloerverwarming zelfs energie besparen. Dat laatste gaat echter alleen op als er sprake is van een goede vloerverwarming isolatie. Kies je voor vloerverwarming zonder goede isolatie, dan kunnen de kosten zelfs hoger oplopen. Het is toch al een gegeven dat  elke verdubbeling van de warmteweerstand- uitgedrukt in de R-waarde- een halvering van het warmteverlies naar beneden betekent. 

Je verwarmt dan ook de bodem, de kruipruimte en de fundering

Veel mensen vergeten vaak te denken aan isolatie. Want kies je voor vloerverwarming, dan wordt niet alleen jouw vloer en jouw woning uiteindelijk verwarmd, maar wordt ook warmte afgegeven aan de kruipruimte, de bodem en de fundering. Dat is natuurlijk zonde. Kies je niet voor isoleren, dan stook je bewezen zelfs meer voor de kruipruimte dan voor jouw woonhuis en jouw woongenot en daarom is het goed om hier in voldoende mate aandacht aan te besteden.

Zo bespaar je wel op de energierekening

Warmte gaat van hoge naar lage temperaturen. In het geval van vloerverwarming gaat warmte dus naar beneden, naar ruimtes die jij liever niet verwart.Om die reden is het altijd verstandig om voor isolatie voor vloerverwarming te kiezen. Dan gaat geen onnodige warmte verloren en kun je zelfs besparen op de energienota. 

Schakel altijd een specialist in als je kiest voor vloerverwarming en isolatie

Wanneer je besluit te kiezen voor vloerverwarming en dus voor vloerisolatie, dna is het overigens altijd verstandig om te kiezen voor een specialist. Bij het aanleggen van vloerverwarming komt nog best wat kijken. Datzelfde geldt voor het aanbrengen van een goede isolatielaag. Schakel om die reden altijd een specialist in. Dan weet je dat je beschikt over goede vloerverwarming en dat er dus niet onnodig veel warmte naar beneden gaat.

 

Vorig artikel Ga deze zomer kamperen in het mooie Frankrijk
Volgend artikel Bedrijfsafval sorteren en verwerken
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!