Home Gezonde levensstijl Bedrijfsafval sorteren en verwerken

Bedrijfsafval sorteren en verwerken

0
Bedrijfsafval sorteren en verwerken

Elk bedrijf produceert afval en dat moet natuurlijk op een verantwoordelijke manier verzameld worden, maar ook op een verantwoordelijke manier verwerkt worden. Het is dus erg belangrijk dat bedrijfsafval gesorteerd wordt zodat het gerecycled kan worden. Papier en metalen kunnen namelijk doorverkocht worden aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in het recyclen van metalen en papier. Hier vind je meer informatie over hoe je het beste bedrijfsafval kan verzamelen, sorteren en laten verwerken.

 

Bedrijfsafval verzamelen en sorteren

Het is erg belangrijk dat er op de werkvloer verschillende bakken te vinden zijn die geschikt zijn voor bedrijfsafval. Door verschillende bakken te hebben, kan je namelijk eenvoudig het bedrijfsafval sorteren. Je kan bijvoorbeeld een bak plaatsen voor metalen zoals ijzer en aluminum en blik. Deze bak is dan enkel bedoeld voor verschillende metalen en dat maakt het voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in het recyclen van metalen makkelijker. Als je het afval goed sorteert, dan krijg je daar natuurlijk ook een hogere prijs voor. Niet alles is te recyclen zoals plastic en daarom is het ook handig om een restafvalbak te hebben. 

 

Bedrijfsafval verwerken 

Als de geplaatste bakken vol zijn, dan is het erg belangrijk dat de bakken leeg gemaakt worden en het afval verwerkt word. Dit kan je natuurlijk niet zelf doen want jouw bedrijf beschikt niet over een stortplaats en een fabriek waar de grondstoffen zoals papier en metalen gerecycled worden. Dit kan je alleen laten doen door een bedrijf dat gespecialiseerd is in bedrijfsafval. Als je zulke bedrijven inschakelt, dan kunnen zij vaak ook verschillende afvalbakken bij jouw bedrijf plaatsen. Ze komen deze bakken weer ophalen als ze vol zijn, maar ook is het mogelijk dat ze standaard elke week of elke maand langskomen om de bakken te legen. 

 

Waarom recyclen?

Grondstoffen worden steeds schaarser en ook vernietigen we langzamerhand onze wereld door het produceren van plastic, olie en metaal. Hier komt daarnaast ook erg veel CO2 door vrij en dat is ook slecht voor onze wereld. Het is daarom belangrijk dat wij zoveel mogelijk grondstoffen recyclen zodat het opnieuw gebruikt kan worden. Hierdoor hoeven er minder grondstoffen gewonnen te worden en ook zijn de grondstoffen op een dag op. Onze bodem heeft namelijk geen onbeperkte voorraad, want anders zouden grondstoffen natuurlijk ook waardeloos zijn. Als bedrijf is het dus verstandig om te gaan recyclen, want je helpt niet alleen mee aan het verbeteren van de wereld, maar ook verdien je geld op het recyclen van grondstoffen. 

 

Vorig artikel Dit is belangrijk als je kiest voor vloerverwarming
Volgend artikel Een huis ontruimen na overlijden is een heftig iets
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!