Home Huis DIY houten badkamermeubels: 5 inspirerende ideeën

DIY houten badkamermeubels: 5 inspirerende ideeën

0
DIY houten badkamermeubels: 5 inspirerende ideeën

Zelf houten meubels maken voor in de badkamer; inspirerende voorbeelden

Hout in de badkamer is helemaal hip en kan je badkamer ook een warme uitstraling geven. Als je geld wilt besparen of gewoon lekker creatief bezig wilt kun je zelf mooie houten meubels maken. Hout online bestellen of bij de bouwmarkt kopen is heel eenvoudig, dus een kind kan de was doen. Inspiratie nodig? Dit zijn vijf DIY-voorbeelden.

Idee 1: Rekje voor in bad

Je ziet het wel eens in films en het ziet er heel luxe uit: een badrekje. Hierop kun je wat lekkers, iets om te lezen en wat geurkaarsen zetten. Het leuke hiervan is dat het heel eenvoudig is om te maken. Je kunt een mooie plank nemen en deze in het juiste formaat zagen en goed schuren. Voor extra stevigheid kun je ook blokjes aan de onderkant plaatsen die aan de binnenkant van je bad zitten, zo kan het rekje niet verschuiven.

Idee 2: Het badkamermeubel

Een mooi wastafelmeubel geeft direct een andere sfeer aan de badkamer. Als je de vorm van je badkamermeubel mooi vindt, maar het materiaal niet, kun je het hout op dezelfde maten zagen. Dit is de simpelste manier, want zo plaats je het eenvoudig om je wasbak heen. Je kunt natuurlijk ook zelf het gehele meubel ontwerpen. Het is heel modern om de wastafel niet in het meubel te verzinken, maar er bovenop te zetten. Dit is ook nog eens eenvoudiger zelf te doen.

Idee 3: Een handdoekenkast

Het lijkt alsof je altijd ruimte tekort komt in de badkamer, daarom is extra bergruimte een goed idee. Je kunt heel eenvoudig zelf een kast maken, bijvoorbeeld van bamboe. Je kunt een open kast met planken maken, maar je kunt er ook een dichte kast van maken. Als je voor een open kast kiest en daar producten in wilt zetten, kun je mandjes gebruiken zodat het opgeruimd blijft.

Idee 4: Een kapstok voor badjassen en handdoeken

Het is altijd handig om een aantal haakjes in de badkamer te hebben, bijvoorbeeld voor handdoeken en badjassen. Je kunt saaie haakjes ophangen aan de deur, maar het is ook leuk om er een mooie kapstok van te maken met leuke haakjes. Een kapstok maak je door een plank hout op maat te zagen, te schuren en te verven. Vervolgens schroef je er haakjes in vast. Eventueel kun je op de kapstok nog een leuke quote schrijven, zodat je het helemaal persoonlijk maakt.

Idee 5: Een houten plankje

Een echt simpele DIY is het ophangen van een houten plankje. Op deze manier creëer je extra bergruimte, en het staat ook nog eens hartstikke leuk. Een plankje kun je bijvoorbeeld boven de wc hangen, voor de wc-rollen, of boven het bad voor je badproducten. Geef het een leuk kleurtje met een likje verf en je badkamer of toilet ziet er meteen anders uit!

Vorig artikel Hoe organiseer je een groot feest
Volgend artikel Waarom een boxspring mijn beste aankoop van het jaar was
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!