Home Huis Waarom een boxspring mijn beste aankoop van het jaar was

Waarom een boxspring mijn beste aankoop van het jaar was

0
Waarom een boxspring mijn beste aankoop van het jaar was

Ken je dat gevoel, wanneer je iets doet en een golf van geluk ervaart? Zo’n geluksgevoel kan op verschillende momenten voorkomen, wanneer je bijvoorbeeld met je familie of vrienden bent. Ik ervaarde mijn ultieme geluksgevoel toen ik net verhuisd was, en mexzelf trakteerde op een gloednieuw bed. In dit artikel bespreken we een aantal simpele tips om gelukkiger te zijn, en hoe een nieuw bed mij het ultieme geluksgevoel gaf.

Beter slapen

Slaap is een van de belangrijkste dingen wanneer het gaat om jezelf gelukkig voelen. Er zijn meerder studies geweest die hebben aangegeven dat zonder slaap mensen verschrikkelijk slecht functioneren. Kies daarom een goed bed. Toen ik net in mijn nieuwe huis woonde heb ik de eerste paar weken op een matras geslapen dat op de grond lag. Ik had er eerst geen erg in, maar pas toen ik een nieuwe boxspring kocht besefte ik wat ik gemist had. Na jaren op een lattenbodem te hebben geslapen, en een paar weken op een oud matras, was het een echte verademing om op een volwaardige boxspring te slapen. Ik had er een gekocht van bijzonder goede kwaliteit, goedkoop was het niet maar het was de investering compleet waard. Sinds ik op en boxspring slaap, slaap ik stukken dieper en word ik ’s nachts niet meer wakker. Ik voel me zo veel beter en gelukkiger door deze aankoop, dat ik zonder twijfel kan zeggen dat dit de beste aankoop van het jaar was.

Wat kun je nog meer doen voor een geluksgevoel?

“Voor sommige mensen kan driemaal per week gedurende slechts 30 minuten oefenen met hoge intensiteit dezelfde voordelen bieden als sommige van de krachtigste psychiatrische medicijnen,” zegt psycholoog Tal Ben-Shahar. Onderzoek suggereert dat het menselijk lichaam tijdens dat halfuur van inspanning de productie kan verhogen van een eiwit dat van de hersenen afgeleide neurotransmitter factor wordt genoemd, wat een antidepressivum kan hebben. Yoga lijkt op zijn beurt aanvullende kalmerende (en gelukkig makende) effecten te hebben op zowel de hersenen als het parasympatische zenuwstelsel. Ook is slaap bij beweging een ontzettend belangrijk aspect. Je lichaam heeft het herstel hard nodig na een avond zwaar sporten, let er dus op dat je minimaal 8 uur per avond slaapt, zéker als je hebt gesport!

Mediteren

De laatste maar misschien wel de belangrijkste manier om gelukkiger te zijn is door dagelijks even te mediteren. Meditatie is een ontzettend goede manier om meer geluk op te bouwen. Je brengt namelijk je hersenen tot rust en traint jezelf om negatieve gedachten te blokkeren. Daarom kun je regelmatig mediteren het beste een gewoonte maken.

Vorig artikel DIY houten badkamermeubels: 5 inspirerende ideeën
Volgend artikel 4G bijna op? Denk eens hier aan als je op reis gaat
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!