Home Algemeen Douchegoot: dé oplossing voor de moderne badkamer

Douchegoot: dé oplossing voor de moderne badkamer

0
Douchegoot: dé oplossing voor de moderne badkamer

In ons land hebben er een hoop mensen thuis een inloopdouche. Het is helemaal niet zo raar dat dit gebeurd, deze zijn veel handiger en mooier dan een douchebak. Een inloopdouche is daarnaast de beste manier om een badkamer op een makkelijke manier de illusie van ruimtelijk te geven, wanneer er geen deur voor zit lijkt het al een stuk groter. Een belangrijk en misschien wel het meest bekende onderdeel van deze soort douche is de douchegoot. Wat is dit nu precies voor goot en wat zijn de redenen dat je ook moet kiezen voor een douchegoot? Dat gaan we in dit artikel eens bekijken!

Het nut van de douchegoot

Een douchegoot is eigenlijk een soort gleuf in de vloer, hier kan het water van de douche worden afgevoerd. Je moet het eigenlijk zien als een lange doucheput, alleen is deze goot natuurlijk een stuk mooier om te zien. Dit ziet er erg chique uit, dit komt door het feit dat hij verborgen zal zijn. Een douchegoot kan ook bij een normale douche wel van toepassing zijn, echter heeft het hier niet veel zin aangezien een doucheput ook volstaat. Bij een inloopdouche is het wel echt onmisbaar, een goot zal er namelijk voor zorgen dat het water niet de kamer in stroomt.

Bij een inloopdouche zal er geen hoogteverschil zijn voor de vloer, een douchegoot is er voor dit water in de douche. Vaak moet je dan ook een soort trekker kopen als toevoeging, het water loopt niet zomaar in een lijn naar de goot toe na het douchen. Dit is in het begin altijd een beetje nieuw, maar na een tijdje heb je helemaal geen last meer van het droogtrekken. Zo kan ook jij gewoon een keer goed douchen zonder dat je putje verstopt zit.

Waarop letten voor de douchegoot

Als je al een douchegoot hebt dan is het wel van belang dat je hier af en toe naar kijkt, wanneer je dit niet zal doen krijg je natuurlijk verstopping. Hier zit je niet op te wachten, je bent dan namelijk nog veel verder van huis. Het is heel makkelijk om dit zelf even schoon te maken, het enige wat je nodig zal hebben is een goede fles bleek. Eerst moet je even de strip van de goot afhalen, dit kan met een lepeltje. Het gedeelte van de goot kan nu in te zien zijn. Je hoeft nu alleen nog maar wat bleek in het gootje te gieten, als je dit gedaan hebt ben je al weer klaar. Dit zal er voor zorgen dat je geen verstopping krijgt. Het is echt niet zo lastig, als je het een keer in de week doet dan zal je nergens last van hebben. Een douchegoot is een de beste toevoeging voor een nieuwe badkamer, voortaan nooit meer die problemen met een douche putje!

Vorig artikel Is mijn kat gelukkig?
Volgend artikel Vouwgordijnen op maat
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!