Home Algemeen Is mijn kat gelukkig?

Is mijn kat gelukkig?

0
Is mijn kat gelukkig?

Je wilt graag dat je kat een onbezorgd leven kan leiden zonder stress en gezondheidsklachten. Je doet er uiteraard alles aan om het je diertje zo behaaglijk mogelijk te maken; je hebt bijvoorbeeld een krabpaal en verschillende plekken waar hij/zij lekker kan liggen. Het is belangrijk goed naar je dier te kijken om te bepalen hoe hij zich voelt. Vooral bij katten is dat laatste soms wat lastig te bepalen omdat de signalen niet altijd even duidelijk zijn. Mocht je het gevoel hebben dat je kat niet gelukkig is dan kun je daar wat aan doen door Feliway te gebruiken.

Hoewel we als huisdiereigenaren natuurlijk altijd graag stress-vrije dieren hebben, is dit niet altijd het geval.  Je kunt stress niet altijd voorkomen maar je kunt er wel wat aan doen. In het geval van katten zijn er echter wel signalen waar je dit aan kunt merken: ze kunnen meer of  minder gaan eten dan normaal, zoveel likken aan hun vacht dat er kale plekken ontstaan, minder actief zijn dan normaal, ineens ruzie zoeken met een andere kat in huis, zich verstoppen enzovoorts.

Mijn kat heeft stress! Wat nu?

Laatst kwam ik er achter dat mijn kat stress had. Ik was net verhuisd naar een nieuwe plek en mijn kat liet ineens ander gedrag zien dan wat ik van hem was gewend. Hij verstopte zich op allerlei plekken en at minder. Ik ben op zoek gegaan naar een manier om dit te verbeteren. Op internet kwam ik Feliway tegen en besloot dit te gaan proberen. Uit de informatie bleek dat katten met elkaar communiceren via feromonen. Dit is een stofje dat een kat kan afscheiden. Er zijn verschillende soorten feromonen die een kat kan gebruiken om te communiceren: moederferomoon, kopjesferomoon en pootjesferomoon zijn daar een voorbeeld van.  Al deze feromonen geven een kat een geruststellend en kalmerend effect.

Na het kleine stukje uitleg kan je eigenlijk zelf al bedenken wat Feliway doet. Zij maken gebruik van deze feromonen om je kat een veilig, geruststellend en kalmerend gevoel te geven. Dit doen ze door een verdamper te gebruiken.  Het is gemakkelijk in gebruik want je plugt zo’n verdamper gewoon in je stopcontact. Je kan kiezen voor verschillende situaties zodat je de verdamper met de feromonen krijgt die het beste past in je eigen situatie. Zo kun je kiezen voor de opties verstoppen, vechten, krabben, sproeien, verminderde eetlust en overmatige vachtverzorging.

Uiteraard ben ik voor de optie verstoppen gegaan. Zelf moet ik nog ondervinden wat dit doet maar op de site kun je verschillende ervaringsverhalen vinden.

Vorig artikel Ontdek het prachtige Zwitserland
Volgend artikel Douchegoot: dé oplossing voor de moderne badkamer
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!