Home Huis Een groot avontuur

Een groot avontuur

0
Een groot avontuur

Een huis kopen is voor veel mensen een grote droom, maar ook een heel spannende. Naast de moeilijk begaanbare huizenmarkt van dit moment, is het verhuizen en misschien wel voor het eerst gaan samenwonen ook best wel uitdagend. Zeker in grote steden kun je niet zomaar alles achter in je stationcar of bakfiets gooien en drie keer op en neer rijden. Die studententijden zijn voorbij, en bovendien heb je waarschijnlijk inmiddels ook veel meer spullen. In een stad als Amsterdam moet je bovendien ook nadenken over parkeerplek en vergunningen en dat soort randzaken.

Vraag om hulp

In Amsterdam en andere grote steden heb je genoeg verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in het verhuizen van het ene appartement op drie hoog naar een andere moeilijk bereikbare nieuwe woning in een klein steegje. Klinkt dat als jouw aankomende uitdagende verhuizing? Zoek dan eens naar ‘verhuisbedrijf Amsterdam’ en kijk eens uitgebreid naar de mogelijkheden. Je moet tijdens dit grote project namelijk al over genoeg zaken nadenken: neem je al je meubels mee, of schaf je voor je nieuwe huis een compleet nieuw interieur aan? Hou je alle boeken, of is het tijd om een deel van dat gewicht te lozen?

Maar welke moet je kiezen?

Als je gaat verhuizen, en je hebt besloten dat je niet alles in je eentje of met je vrienden gaat versjouwen, moet je nog wel een keuze maken. Welk bedrijf kies je om al je geliefde bezittingen te verplaatsen? Ga in ieder geval voor een verhuisbedrijf dat het keurmerk van erkende verhuizers draagt. Dan weet je zeker dat je spullen in goede handen zijn. Je blijft natuurlijk zelf ook wel betrokken – het is immers jouw verhuizing en het gaat over jouw spullen. 

Het inpakken kan beginnen

De meeste verhuizers brengen je een paar weken van te voren een hele stapel met (gevouwen) dozen, zodat je ruim van te voren kunt beginnen met het inpakken van al je spullen. Het is fijn om daar goed de tijd voor te nemen. Je hebt altijd meer dingen dan je denkt, ook al ga je uit van het feit dat het veel spullen zijn – er is altijd meer! Misschien wil je een groot deel van je spullen wel helemaal niet meenemen, en zo heb je voldoende tijd om alles te verkopen om naar de kringloop te brengen. De rest van de spullen kan netjes en ordelijk in dozen, met de juiste labels. Zo wordt ongetwijfeld een succesvolle verhuizing!

Vorig artikel Een auto huren met app: dat is pas handig!
Volgend artikel Asics hardloopschoenen heren
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!