Home Reizen Een heerlijke tijd vind je op Texel. Waarom? Lees dit!

Een heerlijke tijd vind je op Texel. Waarom? Lees dit!

0
Een heerlijke tijd vind je op Texel. Waarom? Lees dit!

Zin om de stress van alledag eens achter je te laten? Breng dan eens een bezoek aan Texel en verken het eiland op de fiets. Lekker uitwaaien, zonder je in het zweet te hoeven werken: wie heeft daar geen oren naar?

Verken Texel op de fiets

Texel is een echt fietseiland. Het Landelijk Fietsplatform beoordeelde het fietsknooppuntennetwerk over het eiland met vier sterren. In totaal ligt er op Texel ongeveer 150 kilometer aan fietspaden, die je over alle uithoeken van het eiland brengen. Bewonder al fietsend de dorpjes die nog steeds de sfeer van vervlogen tijden uitstralen. Fiets door de bossen en ruige duinen aan de Noordzeekant van het eiland.

De route aan de oostkant van het eiland is erg populair onder fietsers. Hier fiets je over de Waddendijk. De Waddenzee is een erg bijzonder gebied: het staat sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Met een beetje geluk zie je met laag water zelfs zeehonden rusten!  In het Waddengebied komen ontzettend veel verschillende vogels voor. Niet alleen vaste bewoners, maar ook veel bezoekers. Ieder jaar maken er tussen de 10 en 12 miljofieten trekvogels gebruik van het Waddengebied. Vanaf november is het een komen en gaan van enorme aantallen goudplevieren, roze grutto’s, wintertalingen, toendrarietganzen en smienten.

Het eeuwenoude Waalenburgerdijkje, gelegen tussen Den Burg en De Koog voert je over een van de mooiste landweggetjes van het eiland. Het historische Skillepaadje voert langs de Skilsloot naar het ‘Jeneverbuurtje’ van vissersdorp Oudeschild. Fiets je liever door de duinen? Volg dan de indrukwekkende duinrand van De Koog naar Den Hoorn. Andere ontspannende routes vind je in het routeboekje van fietsverhuur Texel, dat je gratis ontvangt bij een huurfiets.

Fietsverhuur in De Koog

Natuurlijk kan je je eigen fiets meenemen. Heb je hier geen zin of geen mogelijkheid voor, dan kan je terecht bij Fietsverhuur De Koog. Met tienduizenden huurfietsen ben je eigenlijk altijd verzekerd van een beschikbare huurfiets. Ga je voor gemak en ontspanning, huur dan een elektrische fiets. Fietsverhuur De Koog verhuurt elektrische fietsen standaard met oplader, zodat je ’s avonds de accu weer kunt opladen. Op een volle accu fiets je moeiteloos 50 kilometer en heb je altijd wind in de rug, ook met tegenwind! Bij fietsverhuur De Koog reserveer je gemakkelijk online een elektrische fiets!

Vorig artikel Reistips voor: voor, tijdens en na het vliegen!
Volgend artikel Hoe start je een eigen webwinkel op?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!