Home Huis Een huis ontruimen na overlijden is een heftig iets

Een huis ontruimen na overlijden is een heftig iets

0
Een huis ontruimen na overlijden is een heftig iets

Het kan zomaar zijn dat je er een keer mee te maken krijgt: een dierbare komt te overlijden en jij bent verantwoordelijk voor het afhandelen van alle lopende zaken. Dat is, op zich, al heftig genoeg. Maar wat nu als deze dierbare in een huurhuis woonde en dat huis al snel leeg moet worden opgeleverd? Dan komt dat ook nog eens op je bordje. Een huis ontruimen na overlijden is heftig en doet heel wat met je emoties. Je laat alle spullen van de overledene door je handen gaan en je wilt daar respectvol mee omgaan. En dat terwijl het wel allemaal snel moet gebeuren. Een huis ontruimen na overlijden is iets waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken.

Een huis ontruimen na overlijden is emotioneel

Er komt nogal wat kijken bij alles wat er geregeld moet worden na het overlijden van een dierbare. Abonnementen moeten worden stopgezet, instanties moeten op de hoogte worden gesteld en de huur moet worden opgezegd. Ook kan het zo zijn dat er een flinke hypotheek rust op het huis, waardoor het snel in de verkoop moet. Een huis ontruimen na overlijden is iets dat je niet in de koude kleren gaat zitten. Een huis ontruimen na overlijden laat je dan liever over aan professionals.

Waar moet je met al die spullen naartoe?

Het spreekt voor zich dat alle spullen van emotionele waarde tussen de andere spullen moeten worden uitgehaald. Dit kan je het best zelf doen. Je hoeft deze spullen niet zelf te verplaatsen, maar het is wel belangrijk dat je deze spullen goed markeert. Het team woningontruiming kan er dan rekening mee houden en deze spullen in een aparte opslag plaatsen. De overige spullen zullen verdeeld worden onder verschillende goede doelen en de rest gaat, in overleg, naar de vuilstort. Is het huis helemaal leeg? Dan begint de volgende fase.

Want leeg is nog niet genoeg

Sommige woningbouwverenigingen nemen genoegen met het bezemschoon opleveren van een huis. Maar anderen eisen dat alle (kleine) schades worden hersteld. Ook wanneer een huis te koop wordt aangeboden is het belangrijk dat het tip top in orde is. Het team kan je hierbij helpen. Dit zal een grote last van je schouders nemen. Het is ook fijn om te weten dat alles goed wordt geregeld en dat jij je nergens zorgen over hoeft te maken. Jij hebt, zeker in zo'n eerste periode na het overlijden van een dierbare, wel wat anders aan je hoofd.

Vorig artikel Bedrijfsafval sorteren en verwerken
Volgend artikel Schoonmaakbedrijf Margron is er voor de serieuze klussen!
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!