Home Huis Een huis zo aantrekkelijk mogelijk in de markt zetten

Een huis zo aantrekkelijk mogelijk in de markt zetten

0
Een huis zo aantrekkelijk mogelijk in de markt zetten

Een huis verkopen lijkt misschien niet zo moeilijk, maar er zijn toch een flink aantal dingen waar je aan moet denken. Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat je jouw huis zo snel mogelijk verkoopt. Hoe bereikt je dit dan precies?

Knap de voortuin op

Wil jij je huis verkopen in Groningen? Laat je dan helpen door een makelaar Groningen. Toch zijn er ook dingen die je zelf kunt ondernemen om jouw huis zo aantrekkelijk mogelijk in de markt te zetten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat jouw voortuin netjes en uitnodigend is. Misschien heb je geen groene vingers, maar een verzorgde tuin zal ervoor zorgen dat mensen sneller enthousiast raken over jouw huis. Stel je eens voor dat je zelf op zoek bent naar een nieuw huis in een leuke buurt. Je rijdt de wijk in en ziet al een aantal goed onderhouden huizen. Wat nou als jij toevallig net het huis gaat bezichtigen met een rommelige, onpersoonlijke voortuin? De voortuin geeft je een eerste indruk van het huis. Daarom is het belangrijk om die eerste indruk zo positief mogelijk te beïnvloeden. 

Ga voor een neutrale inrichting

Waar je met jouw voortuin juist moet opvallen, is het verstandig om in het huis te gaan voor een neutrale inrichting. Waarom dan? Niet iedereen heeft dezelfde smaak. De een vindt opvallende kleuren geweldig, terwijl de ander juist graag strakke grijze tinten ziet. Wanneer jij je huis in de markt zet, weet je natuurlijk niet wat voor mensen je zal trekken. Daarom is het verstandig om wat betreft het interieur neutraal te blijven. Zo schrik je geen mensen af die een andere stijl hebben. Daarnaast zijn mensen door een neutrale inrichting goed in staat om zich voor te stellen hoe hun eigen stijl zou passen in het huis.  

Maak een promotievideo

Heb jij alles helemaal op orde en ben je klaar om jouw huis in de markt te zetten? Dan is het goed om na te denken over hoe jij het huis wil presenteren. Je wilt je natuurlijk onderscheiden van andere huizen, maar hoe doe je dat? Maak een promotievideo! De meeste huizen die te koop staan, kun je online alleen bekijken aan de hand van foto’s. Hoe meer foto’s je te zien krijgt, des te meer je een beeld krijgt van het huis. Alleen met een filmpje heb je natuurlijk al helemaal een uitstekend beeld. Daarom zorg je er met een promotiefilmpje voor dat jij je kan onderscheiden van andere huizen in de markt. 

Vorig artikel Alles wat je moet weten over led lampen
Volgend artikel Investeren in een woning voor verhuur
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!