Home Huis Investeren in een woning voor verhuur

Investeren in een woning voor verhuur

0
Investeren in een woning voor verhuur

Na lang sparen kan het zo zijn dat je denkt: wat moet ik doen met al dit geld? Alles op een spaarrekening zetten is hedendaags niet meer zo spannend en dus kan je beter een andere plek zoeken om je geld in te investeren. Dit blog gaat over investeren in vastgoed rendement en het verhuren van de woning. Wellicht een passende oplossing voor jouw situatie.

Wetten

Natuurlijk is het zeer belangrijk om je goed in te lezen voordat je een woning aanschaft om te verhuren. Allereerst zal het dan gaan om het type woning dat je wil verhuren. Hierin wordt verschil gemaakt in sociale huur of de vrije sector. Wanneer je een kamer gaat verhuren in een woning, of een huis opdeelt in meerdere studentenkamers, valt dit vrijwel altijd onder sociale huur. Een appartement of gehele woning is vaak vrije sector. Deze twee hebben alles te maken met een puntensysteem. Hierop is de huurprijs gebaseerd en de maximale verhoging van de huur. Als je je niet houdt aan het systeem kan je in de knoei komen met je huurders en de huurcommissie. Het beste is om elk mogelijk conflict uit de weg te gaan.

Per gemeente kunnen de regels over het verhuren van een kamer verschillen. Informeer hiervoor goed bij jouw gemeente, zodat je exact weet welke regels er gelden en wat je voor vergunning nodig hebt.

Huurders

Als je een woning gereed hebt voor verhuur, valt er nog één ding te doen: huurders vinden. Hoe kan je dit het best en het snelst doen? Allereerst kan je opzoek gaan naar een site om de woning op te plaatsen. Voor verschillende doelgroepen zijn er verschillende sites. Zo heb je bijvoorbeeld Kamernet, een site die uitermate geschikt is voor de verhuur van een studentenkamer. Ook Facebook biedt een enorm aantal groepen waarin je de woning kan adverteren.
In de advertentie die je de woning helder en compleet te omschrijven met ondersteuning van lichte foto’s van hoge kwaliteit. Wat verhuurders ook steeds vaker doen is het maken van een video. Hierin krijgt men een goed overzicht van de woning doordat een video meer perspectieven biedt dan alleen een foto. Ook een duidelijke plattegrond van de woning, inclusief alle afmetingen is een must voor een woning advertentie. Tot slot wordt aangeraden om de tekst ook in het Engels te voorzien, om een bredere doelgroep aan te spreken.

Je eigen woning verhuren kan een goede oplossing zijn om een passief inkomen te genereren. Zorg goed voor je huurders, dan zullen zij goed zorgen voor jouw vastgoed. Succes!

 

Vorig artikel Een huis zo aantrekkelijk mogelijk in de markt zetten
Volgend artikel Waar je op moet letten voor een goede speedtest
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!