Home Huis Een kunststof vloer leggen is de sleutel voor prijs en kwaliteit

Een kunststof vloer leggen is de sleutel voor prijs en kwaliteit

0
Een kunststof vloer leggen is de sleutel voor prijs en kwaliteit

Een beslissing nemen over wat de nieuwe vloer gaat worden is nooit een makkelijke keuze. Met zoveel opties op de markt is het gemakkelijk om verward te raken bij het kiezen van de juiste vloeroplossing voor je huis. Meubels en dergelijke in huis kunnen in de loop van de tijd veranderen, maar een vloer is iets wat lang zal blijven liggen. En daarom wil je dat de eerste keuze ook de juiste zal zijn. Maar wat houdt in een kunststof vloer leggen in? Een kunststof vloer is een vloer van Polyvinylchloride, algemeen bekend onder de afkorting PVC.

Het is een synthetisch kunststof polymeer en is beschikbaar in twee basisvormen ‒ star en flexibel. Deze kunststof wordt in veel industrieën gebruikt, vooral in de bouw. Dit kan variëren van buizen tot deuren, ramen en vloeren. Vaak wordt gedacht dat PVC en Vinyl hetzelfde zijn. Technisch gezien wel, maar de opbouw verschilt wel van elkaar. Vinyl is meer verend en verkrijgbaar in brede rollen, terwijl PVC wat meer harder, stugger is en verkrijgbaar in tegels en stroken.

Slijtvast en duurzaam

Bij het kiezen van de juiste vloer zullen veel huiseigenaren gaan voor hardhout, steen of keramische tegels, doordat ze de luxe er niet van inzien bij PVC. En weer veel huiseigenaren zullen ook een beslissing nemen door de aanslag die gepleegd wordt op hun banksaldo en kiezen weer voor de wat goedkopere varianten linoleum-, vinyl- of laminaat vloeren. Om dan na enkele jaren erachter te komen dat die keuze toch minder duurzaam is.

De sleutel om tot de juiste keuze te komen ‒ tot een kunststof vloer leggen ‒ is het vinden van de ideale balans tussen luxe en prijs. Deze balans vind je alleen door te kiezen voor een kunststof vloer. Deze vloeren kunnen overal in huis worden toegepast, zelfs in de garage, sportschool of thuiskantoor. Wanneer het tijd is voor een totale make-over van je huis, is het budget een aspect dat de besluitvorming beïnvloedt. Vloeren kunnen duur uitvallen als het gaat om het bijwerken van je woning.

Een kunststof vloer leggen is makkelijk en eenvoudig

Het mooie van de tegels is het installatiegemak. Door de in elkaar grijpende structuur, klik je eenvoudig elke tegel op zijn plaats. Dit maakt het tot een geweldige keuze voor elke doe-het-zelver. Het vereist weinig voorbereiding ‒ uiteraard vereist elke vloer een egale ondergrond ‒ met een simpele tik van een rubber hamer kun je je droomvloer in een mum van tijd klaar hebben. Een kunststof vloer is ook makkelijk te vervangen als je het in de toekomst wil verwijderen.

Een kunststof vloer leggen betekent: het hebben van een veerkrachtig product. Menigeen heeft wel is problemen gehad met z’n vloer, tapijt wat uitlubbert met een foamlaag wat verteerd, kromtrekkende houten vloeren door water of een stenen vloer die barst wanneer er iets zwaars opvalt. Door de veerkracht van een kunststof vloer zal er geen barst ontstaan, gemorst water of ander vloeistoffen zijn makkelijk op te ruimen. De chemicaliën die gebruikt worden bij de productie van dit soort vloeren zorgt ervoor dat ze goed bestand zijn tegen oxideren, hierdoor behouden ze lang hun verdiensten. Tenslotte: dit soort vloeren zijn verkrijgbaar in een reeks kleuren en afwerkingen, met een kunststof vloer leggen geef je klank en kleur aan een ruimte!

Bron: 123verbouwen.nl

Vorig artikel Dingen waar je op kunt besparen
Volgend artikel Online op zoek naar jouw grote liefde?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!