Home Algemeen Dingen waar je op kunt besparen

Dingen waar je op kunt besparen

0
Dingen waar je op kunt besparen

Ik ben van mezelf niet heel materialistisch. Spullen en geld vind ik niet erg belangrijk. Maar, soms wil je een grote uitgave maken of krijg je deze onverwacht voorgeschoteld. Dan kan het fijn zijn als je wat geld achterhanden hebt. Om deze reden probeer ik te besparen op kleine dingen. Als ik deze kleine besparingen allemaal in een potje zou doen, zou dit namelijk bij elkaar opgeteld heel veel geld zijn. Omdat ik op deze kleine dingen bespaar hoef ik mij minder druk te maken op een eventuele grote uitgave. Lees snel mijn tips hieronder over hoe je op kleine dingen heel makkelijk kunt besparen.

Merken

Het eerste waarop je kan besparen is op merken. En dan bedoel ik geen merkkleding, maar merken wat betreft eten. Je hebt namelijk van allerlei soorten voedsel verschillende merken waarvan je deze kunt kopen. Zo heb je vaak de zogenoemde A-merken, een (soms meerdere) merk door de supermarkt zelf geproduceerd en het huismerk. Met veel producten proef je amper een verschil tussen deze verschillende merken. Denk aan producten zoals bijvoorbeeld hagelslag, pindakaas of limonade. Hierop kan je dus makkelijk besparen. Natuurlijk zijn er ook andere producten, zoals bijvoorbeeld wijn, waarbij je het verschil wel goed kan proeven. Bij deze producten kan je natuurlijk gewoon je favoriete merk kiezen.

Berekenen en nog eens berekenen

Een tweede tip die ik voor jullie heb, is om je kosten goed op een rijtje te hebben. Zowel voor vaste lasten als incidentele uitgaven is het fijn om deze op papier te hebben. Of in ieder geval globaal een overzicht van deze kosten. Ook kan het geen kwaad om af en toe bepaalde vaste lasten te controleren, berekenen of vergelijken. Bijvoorbeeld door een zorg-, reis- of motorverzekering berekenen kan je veel goedkoper uit zijn. Misschien heb jij namelijk wel een complete of aanvullende verzekering die je helemaal niet nodig hebt! Of heft de ene zorgverzekering veel betere deals dan de andere zorgverzekering. Tot slot kan het ook geen kwaad om je gas, water, licht en internetabonnement eens te checken bij verlenging. Soms als je belt of overstapt op een andere leverancier blijken er weer goede deals in de aanbieding te zijn.

Eten buiten huis

Tot slot kan je goed besparen op eten buiten huis. Een keer uiteten gaan voor een gelegenheid is natuurlijk super leuk, maar wat mij betreft moet dit wel bijzonder blijven. Daarnaast kan je heel leuk een brunch, lunch of dinertje organiseren bij jou thuis. Als je zorgt voor lekker eten en een lekker glas wijn is de avond al snel compleet. Hier kan je nog een leuk tafelkleedje, kaarsje op tafel of leuk servies aan toevoegen. Dan voelt het bijna hetzelfde als in een restaurant! Het enige is dat je natuurlijk zelf je eten moet maken/koken, maar wie weet heb je wel een vriend of vriendin die het heel leuk vindt om te helpen. Dan is het zo gepiept en dit bespaart enorm veel kosten!

Vorig artikel Een leuke verrassing voor mijn ouders!
Volgend artikel Een kunststof vloer leggen is de sleutel voor prijs en kwaliteit
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!