Home Huis Een latex matras kopen ‒ voor een ongestoorde nachtrust

Een latex matras kopen ‒ voor een ongestoorde nachtrust

0
Een latex matras kopen ‒ voor een ongestoorde nachtrust

Maar wat is nu eigenlijk latex? Latex is een natuurlijk materiaal met elastische eigenschap dat afkomstig is van het sap van de rubberboom (Hevea brasiliensis). Het is deze elastische eigenschap waardoor het matras zich op een comfortabele manier aan je lichaamsvorm aanpast. Degenen die op een latexmatras van hun nachtrust genieten, kunnen zeggen dat het vanaf de eerste ervaring heerlijk zacht aanvoelt, maar “fixeert” zodra je lichaam er verder in tot rust komt en het daarna een volledige steun geeft.

Het is dan ook geen nieuwtje dat veel mensen een latex matras kopen, die last hebben van gewrichtspijnen of reumatische aandoeningen. Het welzijn is een van de voornaamste dingen die je in het leven moet behoeden. Je bent misschien al bezig met enkele gezonde dingen, zoals op je voeding letten, voldoende beweging en het mijden van toxische stoffen in je huis. Een 100% natuurlijk latex matras heeft op vele manieren invloed op je gezondheid voor jezelf en je gezin.

Met een latex matras word je uitgerust wakker.

Op een matras van natuurlijke latex zul je lekker van je nachtrust genieten zonder te liggen draaien en woelen. Het matras biedt een gerieflijkheid van uitstekende kwaliteit met een ongeëvenaarde ondersteuning, waardoor je aan een stuk door van je nachtrust geniet. Het hebben van een slecht matras zorgt voor nare gevolgen die sluipend hun intrede doen zoals:

᛫ Hart- en vaatziekte,

᛫ Hoge bloeddruk,

᛫ Dalend concentratievermogen overdag,

᛫ Verlaagd testosteronlevel en verhoogd cortisol(stresshormoon) level,

᛫ Zwaarlijvigheid,

᛫ Obstructieve slaapapneu,

᛫ Beroerte,

᛫ Diabetes type 2,

᛫ Verzwakt immuunsysteem.

Dus het hebben van een goede nachtrust is een belangrijke stap op weg naar een goede gezondheid. Een latex matras kopen van 100% natuurlijk materiaal kan je hiermee helpen dat te bereiken.

Een matras zonder giftige vlamvertragers.

PBDE of polygebromeerde difenylether is een schadelijke chemische stof, wat gebruikt wordt als brandvertrager in onder andere matrassen. Een van de verontrustende dingen over PBDE’s is dat ze actief blijven en niet vanzelf kapot gaan. Hierdoor verontreinigen ze constant de lucht in je huis en brengen schade toe aan je gezondheid. PBDE’s worden in verband gebracht met een reeks aan gezondheidsklachten, onder welke: gedragsveranderingen, ADHD bij kinderen, leverschade, schildklierproblemen, geheugen- en leerstoornissen etc. Ademhalingsproblemen kunnen een negatieve invloed hebben op de dagelijkse gang van zaken. Het beïnvloedt je prestatie op het werk en hoe je je algemeen voelt, het is daarom belangrijk om schone lucht in te ademen wat bijdraagt aan de algehele kwaliteit van het leven. Met het hebben van een traditioneel spiraalmatras zullen de microben en allergenen in je slaapkamer altijd op de loer blijven.

Een latex matras kopen is een milieubewuste keuze.

Je kunt rustig gaan slapen op een 100% natuurlijk latex matras, met de wetenschap dat je goede nachtrust geen schade zal toebrengen aan onze planeet. De matrassen worden vervaardigt in een verantwoorde en duurzame productieprocessen en bevatten geen schadelijke ingrediënten die belastend zijn voor het milieu. Een groot voordeel voor ons allen is dat natuurlijke latex matrassen 100% recyclebaar zijn. Een latex matras koop je als een investering in de toekomst, waarbij je je goed zal voelen in het heden, alsook in de toekomst.

Bron: Woningvoordeel

Vorig artikel Hoe kun jij deze zomer optimaal genieten van je tuin?
Volgend artikel Een uitbreiding in onze keuken!
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!