Home Huis Een uitbreiding in onze keuken!

Een uitbreiding in onze keuken!

0
Een uitbreiding in onze keuken!

Wijntjes

Zijn jullie wijndrinkers? Ik wel. Als kind mocht ik, als mijn ouders op zondag een flesje opentrokken, altijd een miniglaasje (lees: twee slokken) meedrinken. Vanaf het moment dat ik zelfstandig ging drinken in caféetjes was ook wijn altijd mijn eerste keus. Bier heb ik nooit lekker gevonden, en de meeste mixdrankjes vind ik zo zoet dat ik het gevoel heb net zo goed pure ranja te kunnen bestellen voor een soortgelijke smaakbeleving. Nee, wijn is altijd al mijn nummer één geweest. Een flinke rode steekt met kop en schouders er boven uit, maar een goede chardonnay draai ik mijn glas ook niet voor om.

Cadeau

Wij zijn enige tijd geleden verhuisd naar een groter huis, de oude waren we uitgegroeid. In de oude bewaarde ik mijn flessen wijn altijd in mijn globe. Geweldig ding: een wereldbol uit de 17e eeuw die open kan en waar wijn in zit. Zo werden ze koel en donker bewaard. De globe is meegegaan naar mijn nieuwe huis, maar is overvol. Ik heb voor de housewarming van bijna iedereen één of zelfs meerdere flessen wijn gekregen. Enerzijds heel leuk, want ze kennen me blijkbaar erg goed. Anderzijds iets minder leuk want a) als ik dit alleen op moet drinken ben ik in een permanente staat van dronkenschap en b) waar moet ik deze flessen in hemelsnaam laten? Snel opdrinken? Ik heb het even berekend: als ik elke dag een halve fles wijn zou drinken, zou ik rond het najaar pas klaar zijn. En dan hebben we het nog niet eens over hoe veel ik zou aankomen. Niet een geweldig idee dus.

Jarig

Ik ben gelukkig bijna jarig en heb aan mijn ouders en partner een geweldig cadeau gevraagd. Ik ben officieel een grote meid, want als alles goed gaat krijg ik mijn eigen wijnkoelkast! Noem het overdreven, maar ik vind niets zo zonde als wijn die vergaat. Een grotere verspilling bestaat er bijna niet. Deze wijnkoelkast kan echter ingebouwd worden in onze keuken, zodat ik nooit ver hoef te lopen voor mijn wijntjes. Hij heeft plaats voor zo een 20 flessen. Dan kunnen de flessen rood in de globe blijven, en de witte wijntjes in de koelkast. En ik denk dat ik maar op de uitnodiging van mijn feestje zet dat elk cadeau welkom is, behalve flesjes wijn. Er is in mijn keuken geen plaats voor nóg een wijnkoelkast, en ik heb eigenlijk ook niet zo een zin om weer te verhuizen. Misschien moet ik om kaasjes vragen die goed bij mijn wijntjes passen. Blijven we toch nog een beetje in het bourgondische thema hangen.

Vorig artikel Een latex matras kopen ‒ voor een ongestoorde nachtrust
Volgend artikel Een nuttige invulling van je zomervakantie
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!