Home Huis Een vrijstaand bad

Een vrijstaand bad

0
Een vrijstaand bad

Wanneer je een huis hebt gekocht, zijn er altijd wel bepaalde plaatsen in huis die je naar je eigen wensen wilt gaan inrichten. Tegenwoordig willen veel mensen een vrijstaand bad in de slaapkamer hebben. Het is een trend die je nu steeds vaker ziet. De ruimte in je slaapkamer moet daarvoor wel groot genoeg zijn. Ook al is de slaapkamer groot genoeg moet er toch aan enkele voorwaarden worden voldaan, zodat er een vrijstaand bad in de slaapkamer geplaatst kan worden.

De geschiktheid van de vloer

Is de vloer in de slaapkamer geschikt voor een losstaand bad? Een ligbad dat vol met water staat heeft een behoorlijk gewicht. Er mogen geen problemen ontstaan wanneer je het bad geplaatst hebt. Laat vooraf een berekening maken of je vloer geschikt is. Is hij niet geschikt en je wilt toch een vrijstaand bad in de slaapkamer, is dat mogelijk wanneer je de vloer gaat verstevigen. Dat verstevigen kun je op de plaats doen waar het bad komt te staan, maar ook de hele slaapkamervloer. Laat een architect dat allemaal berekenen.

De plaats van het vrijstaand bad

Je moet het deel waar het vrijstaand bad in de slaapkamer komt te staan eerst helemaal in orde maken. Er moet een water toe- en afvoer zijn. Onder het vrijstaand bad zal er ruimte genoeg zijn voor het plaatsen van een chiffon. Het deel waar het bad staat, zou je kunnen betegelen. Wanneer je ook een wand betegeld, kun je daar ook nog wasbakken plaatsen. Uiteraard moeten daar dan ook de juiste voorzieningen worden getroffen. De tegels van de plaats waar het bad staat, kun je laten overlopen naar de vloerbedekking van de slaapkamer.

Luchtafvoersysteem

Wanneer je in het bad ligt, komen er van het warme water dampen vrij. Om problemen te voorkomen moet er een goed afzuigsysteem worden aangebracht. Het slaapgedeelte mag namelijk niet vochtig worden. De ruimte waarin je slaapt, zal extra verwarmd moeten worden, omdat er ook warme lucht wordt afgezogen.

Badkamer

Wil je de badkamer aanpassen, moet je een indeling proberen te maken waarbij zo min mogelijk moet worden gebroken. Het kost vaak veel tijd om leidingen te verleggen. Als je in de badkamer graag een vrijstaand bad wit hebben, is dat in de meeste gevallen geen probleem. Onder het bad is vaak ruimte genoeg voor het plaatsen van het chiffon van het bad. Is de ruimte niet groot genoeg dan zou je kunnen besluiten om een stuk uit de vloer te hakken. Vaak wordt er in de badkamer bij een verbouwing een vloerverwarming aangelegd. Dat is heerlijk wanneer je uit het bad stapt op een verwarmde vloer. Ga, als je wilt gaan verbouwen, na wat er mogelijk is. Kom je er niet uit vraag het dan aan de aannemer die de verbouwing bij je uitvoert.

Vorig artikel Populariteit van de elektrische fiets
Volgend artikel Op zoek naar de beste letselschade advocaat
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!