Home Reizen Populariteit van de elektrische fiets

Populariteit van de elektrische fiets

0
Populariteit van de elektrische fiets

Je komt dit vervoersmiddel steeds vaker tegen: de elektrische fiets. In 2016 was bijna één op de drie van alle nieuw gekochte fietsen een elektrische fiets. Maar vanwaar de plotse stijging in populariteit? Een groot deel van het antwoord op deze vraag zal waarschijnlijk de dalende prijs zijn van de elektrische fiets. Want deze wordt steeds goedkoper in verhouding tot de gewone fiets! En waarom zou je een gewone fiets kopen, wanneer je ook een elektrische variant met trapondersteuning en extra’s kunt aanschaffen voor dezelfde prijs? Begrijpelijk dat de e-bike toeneemt in gebruik.

Steeds meer e-bikes verkocht

Zowel voor woonverkeer als werkverkeer wordt de elektrische fiets steeds vaker aangeschaft. Er zijn herenfietsen, damesfietsen, transportfietsen en speciale mamafietsen die worden aangedreven door een elektrische motor. Er is dus genoeg keuze! Voor elke behoefte is er wel een specifieke elektrische fiets. Ook dat komt de populariteit en de verkoopcijfers zeker ten goede. Naar mate de technologie vordert en minder prijzig wordt, zal het aantal elektrische fietsen dat we op de weg zien waarschijnlijk nog verder toenemen. De elektrische fiets past tevens goed in de groeiende trends van een gezonde en fitte lifestyle. Een veel voorkomend goed voornemen van mensen is om wat vaker de auto te laten staan en om wat vaker de fiets te pakken.

Elektrische fiets voor woon- en werkverkeer

Met een elektrische fiets is het heel eenvoudig en laagdrempelig om de auto lekker te laten staan. Door de elektrische motor van de fiets is het namelijk heerlijk fietsen en is het net alsof je altijd de wind in je rug hebt. Het is dus al met al niet zo gek dat dit type vervoer steeds populairder wordt. De afgelopen jaren is het marktaandeel verdrievoudigd. Maar waar moet je nu precies op letten wanneer je er eentje wilt aanschaffen?

Een gloednieuwe fiets!

Er zijn behoorlijk veel verschillende soorten fietsen, dus hoe kies je nu de juiste voor jou? Het is sowieso belangrijk om allereerst te kijken naar welke soort e-bike je wilt rijden (de eerder genoemde damesfiets of transportfiets bijvoorbeeld). Vervolgens is het belangrijk om er achter te komen waar je de aandrijving van de motor wil plaatsen. Dit heeft namelijk invloed op de trapondersteuning van de fiets. Overigens is er ook nog de Speed Pedelec: een e-bike die snelheden van 45 kilometer per uur – ten opzichte van de 25 kilometer per uur die een normale elektrische fiets kan halen.

 

Volgend artikel Een vrijstaand bad
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!