Home Algemeen Eigen zaak, het blijft spannend

Eigen zaak, het blijft spannend

0
Eigen zaak, het blijft spannend

Ik ben zo’n 13 maanden geleden mijn eigen zaak begonnen, een kledingboetiek in Maastricht. Ik heb er zo lang over getwijfeld omdat ik het zo spannend vond. Het risico dat het mis kon gaan was mij veelte groot. Ik werkte op het hoofdkantoor van een kledingmerk en heb dat 10 jaar gedaan. Ik vond het daar ontzettend leuk en het voelde als veilig, maar op een gegeven moment wil je meer. Ik wilde meer. Ik zat vanaf jongs af aan al met een eigen zaak in mijn hoofd, maar als je jong bent zit je natuurlijk met van alles in je hoofd. Uiteindelijk na heel veel denken en twijfelen heb ik de gok gewoon genomen. En ben ik blij? Meer dan blij. Ontzettend gelukkig.

Waarom zo lang getwijfeld?

En wat een spijt heb ik, dat ik dit niet veel eerder ben gaan opstarten. Het hele proces van je eigen bedrijf beginnen en dit ook echt van top tot teen creëren duurt nog langer dan je denkt. Toch waren deze weken de leukste weken uit mijn leven. Je ziet iets van niets tot iets waar je altijd al van hebt willen dromen opbouwen. Ik had gehoopt dat ik meer met de mensen om mij heen erover had gepraat. Zij hadden mij al maanden geleden kunnen vertellen dat ik er gewoon voor zou moeten gaan. Iedereen is denk ik wel bang om te falen, maar het hoort erbij. Daarom wil ik iedereen meegeven om te onthouden dat falen niet erg is. Als je je laat tegenhouden daardoor, ga je hoe dan ook later spijt krijgen van die beslissing.

Een tip

Wat voor mij echt een uitvinding was, is het huren van een afvalcontainer. En wat mij nou even goed uitkwam is dat er precies een huurbedrijf in Maastricht zat. Toen ik container huren Maastricht zag staan, was ik nog sceptisch. Ik heb alles doorgelezen en wat advies gevraagd van andere mensen, maar niemand had er nog echt een mening over omdat het nog vrij onbekend was. Wat het simpelweg inhoudt is dat je niet zelfverantwoordelijk bent voor het weggooien van je afval. Je huurt een container en je afval wordt opgehaald. Wat belangrijk is om te weten is dat je per afvalsoort een eigen container kunt huren. Een tip is dus de eerste weken even goed kijken wat voor soort afval je veel verzameld en die containers dus huren. Als je hier goed op let kun je ook weer kosten besparen.

Vorig artikel CBD capsules kun je gebruiken voor medische doeleinden
Volgend artikel De perfecte oud & nieuw look
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!