Home Reizen Emmen: genieten van een stukje Drenthe vanuit de lucht!

Emmen: genieten van een stukje Drenthe vanuit de lucht!

0
Emmen: genieten van een stukje Drenthe vanuit de lucht!

Het Drentse landschap nodigt je uit voor een ballonvlucht over Emmen en de omgeving! Zwaai naar de dieren in Wildlands Adventure Zoo. Zweef over de regio Zuidenveld. Spot hunebedden en bekijk deze open en groene stad van bovenaf. Van Museum de Fabriek tot het Rensenpark. Emmen heeft het allemaal!

Ballonvaren over Emmen

In het hoge noorden wordt er een hoop georganiseerd. Dat komt mede doordat Emmen is gebouwd namens het concept: Open Groene Stad. Dat betekent dat er veel grote groene ruimtes tussen bebouwde gebieden zijn. Dat maakt de stad met haar groenstroken, bossen en essen een plaatje om overheen te zweven in een luchtballon. Maar er is meer natuurschoon in de omgeving. Denk aan de Emmerdennen, het Valtherbos en het Noordbargerbos.

Terugkerende evenementen in Emmen zijn Alles Kids in Drenthe, het Barrel Food Truck Fest en het Vliegerfestival. Mooi om tijdens één van deze evenementen jouw ballonvlucht te boeken. Ook muziekfestivals zoals de Nacht van Emmen, het Hello-festival en de popronde zijn leuke activiteiten om vanuit de lucht te bewonderen. Want wie denkt dat een ballonvlucht veel kabaal maakt, heeft het mis. Onze branders zijn naast heel zuinig ook geluidloos, waardoor wij geen overlast zijn en zij ons niet!

Laat je verrassen door de wind

We blijven natuurlijk niet boven de plaats hangen waar we zijn opgestapt. Sterker nog: we laten ons verrassen door de wind. Die bepaalt namelijk onze koers! Maar we beloven je dat er heel veel te zien is in de omgeving van Emmen. Zo zijn er heel veel hunebedden die er ook vanuit de lucht imposant en bijzonder uitzien. En altijd blijft de vraag natuurlijk: hoé hebben ze dat toch kunnen maken vroeger? Het blijft een mysterie.

Architectuur en sport in de omgeving van Emmen

In Ter Apel vinden we een prachtig klooster. Gaan er kleintjes mee? Dan is het openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord een waar feestje om overheen te varen. Net zoals Kabouterland. Houd je meer van de natuur? Dan kun jij je hart ophalen als we stilletjes over een van de vele beeldentuinen zweven. Kunst van bovenaf bekijken, geeft er een heel nieuwe dimensie aan.

Ben jij een voetbalfan? Dan ben je vast wel bekend met FC Emmen. Deze club behoort sinds 1986 tot de grote clubs van het land. Wie weet varen we wel over De Oude Meerdijk. Hét stadion van FC Emmen.

Boek jouw ballonvaart over Drenthe

Heb jij ondertussen zin gekregen om jouw geliefde Drenthe van bovenaf te bekijken? Boek dan jouw ballonvlucht gemakkelijk via onze website. Je kunt alles naar wens invullen. Hoeveel personen, vanaf welke opstapplaats en welke extra’s je wilt bijboeken. Kom je er niet helemaal uit? Dan staat het team van GreetZZ Ballonvaarten voor je klaar!

Vorig artikel Tropisch weer in Nederland, maar ook op vakantie.
Volgend artikel Waar je op moet letten bij het vinden van de juiste dakdekker
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!