Home Gezonde levensstijl Examentraining als stevig ontbijt voor goede hersenen

Examentraining als stevig ontbijt voor goede hersenen

0
Examentraining als stevig ontbijt voor goede hersenen

Het is misschien een vreemd ontbijt, maar een examentraining kan erg goed zijn voor de stimulering van je hersenen. Doe naast je gewone croissantje, yoghurtje, broodje, theetje of koffietje ook een examentraining. Dan weet je zeker dat de rest van je carrière ermee vooruit kunt.

Examentraining in de ochtend

Omdat we het hier over een examentraining als ontbijt hebben, vindt het natuurlijk plaats in de ochtend. Maar waarom per se in de ochtend? Meestal bepaalt het begin van de dag hoe de rest van de dag verloopt. Als je aan het begin van de dag start met een langzame ochtend, zal waarschijnlijk je hele dag sloom verlopen. Je staat om half elf op, begint met een aflevering van je favoriete serie op Netflix, kijkt er nog een, en dan nog maar een. Want ja, het is inmiddels al middag. Het is waarschijnlijker dat je de hele dag onproductief blijft, dan je ineens aan je huiswerk gaat zitten.

Productiviteit begint in de vroege uurtjes

Sta dus dus vroeg op en begin meteen met een goed ontbijt. Ga fris en fruitig de deur uit voor je examentraining, en je bent de rest van de dag ook veel productiever. Misschien hoort daar wel een ‘side note’ bij: je moet het trainen. Als je nooit vroeg opstaat en ineens om 7 uur je wekker zet, kan dat niet op een positieve manier aan je gemoedstoestand bijdragen. Maar als je gewend bent om iedere dag om 7 uur op te staan, zal je er minder moeite mee hebben en veel halen uit je ochtend.

Het ontbijt voor je examentraining

Als je je bed uitstapt om een examentraining te volgen, gaat er natuurlijk wel eerst een stevig en gezond ontbijt aan vooraf. Naast jezelf aanleren om vroeg op te staan en meteen productief te zijn, kan het ook helpen om je voedingspatroon aan te passen. Begin met een gezonde yoghurt met wat fruit en muesli in plaats van die dubbele boterham met zoet beleg. Met een gezond voedingspatroon zit je lekkerder in je vel en ben je sneller gemotiveerd. Dus als je een gezond ontbijt naar binnen hebt gewerkt, een lekkere koude douche hebt genomen en klaar bent om te gaan, weet je zeker dat je examentraining vandaag een succes wordt.

Examentraining klinkt als iets wat helemaal niet leuk is, maar als je je hele systeem aanpast kun je er spontaan lol in krijgen.

Vorig artikel Tips bij het importeren van een auto
Volgend artikel Schoudertassen alleen voor vrouwen? Nee hoor!
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!