Home Algemeen Tips bij het importeren van een auto

Tips bij het importeren van een auto

0
Tips bij het importeren van een auto

De voordelen van het importeren van een auto uit het buitenland zijn eindeloos. Kosten, gemak, een uniek voertuig, etc. Vooral de vele euro’s die je ermee kunt besparen, voeren de boventoon. Het wordt bijvoorbeeld steeds populairder om een auto te importeren uit Duitsland, omdat de prijzen van gebruikte voertuigen hier vele malen lager ligt dan de motorvoertuigen in Nederland. Toch is er het een en ander waar je rekening mee moet houden, zodat de voordelen inderdaad boven de moeite uit blijven steken.

Van te voren

In sommige gevallen is het liefde op het eerste gezicht tussen jou en je nieuwe auto. In dat geval is het zoekproces niet eens meer ter sprake. Het kan ook voorkomen dat je zonder een auto in gedachten te hebben, hebt bedacht dat je een auto uit het buitenland wil halen. Het zoekproces vergt in dat geval ook nog wat tijd. Er zijn verschillende websites waar je auto’s kunt vergelijken. Droomauto gevonden? Hier volgen de verdere stappen.

De aanschaf

De aanschaf van een auto uit het buitenland vereist wat regelwerk. Ten eerste het transport van het desbetreffende lang naar Nederland. De auto heeft natuurlijk een buitenlands kenteken, waardoor je eerst een Nederlands kenteken moet regelen. In tussentijd kun je ook kiezen voor een tijdelijk exportkenteken. Let er hierbij wel op dat dat niet met elk kenteken toegestaan is. Je kunt er ook voor kiezen om de auto verzekerd naar Nederland te halen. Wanneer je dit door een professional op dit gebied laat regelen, is het veel veiliger dan dat jij het als leek zelf aan gaat pakken. Je moet hiernaast ook rekening houden met de waarde van het BPM. Voor een geïmporteerde auto ligt dit bedrag vaak lager. Op internet zijn er verschillende tools om dit voor jezelf te berekenen. Ook moet je auto geregistreerd staan bij de RDW. Wanneer je import auto hier is goedgekeurd, kan er een Nederlands kenteken worden aangevraagd.

Een gespecialiseerde importeur

Er komt dus echt wel een hoop kijken bij het importeren van een auto. Naast het regelwerk hierboven, moet de auto ook nog de reis van het buitenland naar Nederland maken. Wanneer het gaat om een auto uit Duitsland of België, is die reis nog te overzien. Maar bij een import uit bijvoorbeeld Amerika, komt er bij de reis al meer kijken. Het is dus aan te raden om je auto te importeren met een gespecialiseerde importeur. Je zal zien dat de kosten hiervoor nog steeds niet opwegen tegen alle (financiële) voordelen van het een auto importeren!

Vorig artikel Nike kleding: perfect om in te sporten
Volgend artikel Examentraining als stevig ontbijt voor goede hersenen
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!