Home Algemeen Flexibel leven na je studie

Flexibel leven na je studie

0
Flexibel leven na je studie

Wanneer je klaar bent met studeren en je eerste baan krijgt is het een logisch moment om te denken dat je eindelijk geld hebt. In plaats van geen werk of dat slecht betaalde bijbaantje heb je nu een goed salaris en een fijne baan. Maar er komen ook meer verantwoordelijkheden kijken bij deze periode in je leven. Waarschijnlijk vragen mensen of je al een huis hebt gekocht en wanneer je gaat samenwonen. Daarnaast komt er ook de druk dat je moet beginnen aan het bouwen van een pensioen. Maar er zijn veel jonge volwassenen die nog helemaal niet willen nadenken over deze zaken. Misschien wil je bijvoorbeeld gaan reizen na je studie. Of uiteindelijk in een ander land gaan werken. In dit artikel bespreken we een aantal flexibel kunt leven na je studie zodat je je vrijheden behoud.

Appartement huren

Heel veel jonge volwassenen willen nog een tijd in de grote stad blijven leven. Het studentenleven bood waarschijnlijk een dynamisch leven waarin je veel andere jongeren om je heen had waarmee je uit ging off andere leuke dingen ging doen, Daarom zul je waarschijnlijk liever nog niet ergens op een rustigere plek een huis willen kopen. Het is dan ook een goed idee om een appartement in de stad te huren en nog een paar jaar daar te blijven wonen. De grote stad biedt natuurlijk ook een hoop werkmogelijkheden. Je kunt een mooi appartement huren met het nieuwe salaris wat je waarschijnlijk hebt. Je zult op deze manier nog niet vast zitten aan een hypotheek.

Vervoer

Een andere financiële verantwoordelijkheid die je waarschijnlijk nog niet wilt aangaan als je flexibel wilt leven is het kopen van een auto. Als je ideeën hebt om nog een wereldreis te gaan maken dan heeft het geen zin een auto te kopen waar je toch geen gebruik van zult maken. Natuurlijk zul je wel vervoer nodig hebben. Gelukkig heeft Nederland uitstekende mogelijkheden om met het openbaar vervoer te reizen. Daarnaast is het ook een goede optie om een auto te leasen. Als je weet dat je in de komende twee jaar kan een shortlease auto ook een goede optie zijn. Dit is een zeer korte lease waarmee je een auto kunt rijden.

Relatie

Als je verliefd bent is het logisch dat je bij diegene wilt zijn. Maar als je flexibel wilt blijven leven is het natuurlijk op dat moment nog niet een goed idee om te gaan trouwen of samen een huis te kopen. Waarschijnlijk is het beter om ook nog niet aan kinderen te beginnen.

Vorig artikel Chocolade komt altijd van pas
Volgend artikel Hoe organiseer je een evenement om nooit meer te vergeten?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!