Home Algemeen Funko pop

Funko pop

0
Funko pop

Al jaren bekend bij verzamelaars van allerlei leeftijden en zeer geliefd bij een grote groep speciale fans. Dat is funko pop! Deze poppetjes hebben een klein lichaam en een relatief groot hoofd en zijn gemaakt van kunststof. Het hoofdkantoor genaamd Funko, zit gevestigd in de stad Everett in Washington. Hun doel was destijds om mensen op een tastbare manier te kunnen laten genieten van hun online fandom. Funko is in 1998 opgericht door bedenker Mike Becker, en begon met een lijn van nostalgische bobbleheads genaamd Wacky Wobblers. In 2005 besloot Mike Becker zijn bedrijf te verkopen aan zijn vriend en ook verzamelaar van de toys; Brian Mariotti. Onder zijn naam is het bedrijf pas echt gaan groeien.

Een betere wereld door middel van Funko

In 2017 is het bedrijf gaan samenwerken met verschillende non profit organisaties, waardoor er in totaal al meer dan 2.000.000 euro aan producten, middelen en financiële steun is gedoneerd. Zo draagt Funko op een unieke manier bij aan gemeenschappen, ziekenhuizen, families, dierenasiels en veel meer!

Samenwerkingen en de waarde van het “verzamelgoed”

Funko werkt samen met vele grote partijen en samen veroveren ze op deze manier de “verzamelwereld”. Denk aan series poppen zoals; Disney, Star Wars, Marvel, Anime, Harry Potter, Poké Mon, en nog vele meer! Zoals veel producten die je kunt verzamelen, groeien ook jouw funko poppen in waarde. Dat maakt het verzamelen van deze toys mede zo interessant. Aan jou de taak om je poppen zo lang mogelijk in perfecte staat te behouden. Dit zorgt ervoor dat ze de meeste waarde krijgen. Zo is het voor verzamelaars soms de vraag, of ze de funko poppen liever in óf uit de doos bewaren. Het voordeel van in de doos bewaren, is dat ze in de beste staat blijven en zo het meeste waard zijn wanneer je ze eventueel later zou willen doorverkopen. Het nadeel is dan wel, dat je de poppen niet goed tentoon kunt stellen, dus toch heeft de optie “uit de doos” bij veel fans de voorkeur. Aan jou de keus.

Funko pops bemachtigen

Een geschikte website om aan mooie en speciale funko pops te komen is de site: Back to the toys. Deze webshops is de grootste in Nederland met haar enorme aanbod aan funko pop en de bijbehorende merchandise. De website is ontstaan in 2014 als “hobby website”, niet wetende dat deze hobby uiteindelijk zou leiden tot de grootse XL-website van Nederland. Hier vind je ook exclusievere poppen die bijna nergens anders in Europa verkrijgbaar zijn. Naast de funko pops kun je hier ook terecht voor action figures en knuffels, zoals pokemon knuffels. Zeker een kijkje nemen waard dus!

Vorig artikel Hoe kun je besparen op de kosten van je verbouwing?
Volgend artikel Alles wat je moet weten over de letselschade advocaat
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!