Home Algemeen Alles wat je moet weten over de letselschade advocaat

Alles wat je moet weten over de letselschade advocaat

0
Alles wat je moet weten over de letselschade advocaat

Heb je te maken met letselschade en wil jij de geleden schade verhalen op de veroorzaker, dan doe je er verstandig aan om een letselschade advocaat in de arm te nemen. Lees hier over wat letselschade is, de kosten, smartengeld en de inzet van een letselschade advocaat.

Ongeval of een medische fout

Letselschade? Dit is de schade die je lijdt als gevolg van een ongeval of een medische fout. De schade kan lichamelijk of geestelijk zijn.  Krijg je te maken met letselschade, dan krijg je altijd te maken met kosten,. Denk in dat kader eerst maar eens aan de medische kosten die je voor de kiezen krijgt.  De ambulance moet rijden, je moet wellicht in het ziekenhuis opgenomen worden en je moet medicijnen gebruiken. Deze medische kosten worden vergoed door de zorgverzekering, al betaal je wel altijd jouw verplichte eigen risico.

Vergoeding voor de geleden schade

Heb je te maken met letselschade, dan kun je een vergoeding krijgen voor de geleden schade. Deze schadevergoeding wordt ook wel smartengeld genoemd. Op hoeveel smartengeld je precies kunt rekenen, is afhankelijk van de uitspraak van de rechter. Die baseert zich daarbij op eerdere en gelijkwaardige situaties. Er bestaat in elk geval geen model of standaard voor smartengeld.

Extra kosten voor de aanleg van een traplift

Stel je hebt te maken met letselschade, dan zou je met extra kosten te maken kunnen krijgen door bijvoorbeeld het inschakelen van huishoudelijke hulp. Dit om de simpele reden dat je dit zelf niet meer kunt. Verder kun je tijdelijk of zelfs langer invalide raken. Daardoor zou een aanpassing aan de woning noodzakelijk kunnen zijn.  Denk in dat verband maar eens aan de aanleg van een traplift. En ook dan heb je dus te maken met extra kosten. Over jouw salaris hoef jij je geen zorgen te maken. De werkgever betaalt gewoon door en kan middels loonregres eventueel de schade verhalen op de veroorzaker.

De rechtsbijstandverzekering inschakelen

Heb je te maken gehad met letselschade als gevolg van ene ongeval en heb jij een schadeverzekering voor inzittenden afgesloten, dan is de schade gedekt. Dan speelt de schuldvraag ook geen enkele rol. Je zou daarnaast een beroep kunnen doen op de rechtsbijstandverzekering. Deze verzekering dekt de kosten voor juridische bijstand, op het moment dat je de schade op een andere partij wilt verhalen. Je schakelt deze verzekering vaak in als er onduidelijkheid of zelfs ruzie is over de schuldvraag.

Vorig artikel Funko pop
Volgend artikel Ga je binnenkort naar Zuid-Amerika? Dit moet je regelen 
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!