Home Gezonde levensstijl Fysiotherapie: wat mag je van je zorgverzekering verwachten?

Fysiotherapie: wat mag je van je zorgverzekering verwachten?

0
Fysiotherapie: wat mag je van je zorgverzekering verwachten?

Het kan iedereen gebeuren. Tijdens het sporten maak je een verkeerde beweging, en je voelt het zo in je rug schieten. Of je hebt tijdens het hardlopen al een tijdje last van een onwillige knie, en de klachten verdwijnen maar niet. Je krijgt moeite met bewegen, doordat je wat ouder wordt, of je kind heeft een zetje nodig bij het ontwikkelen van de fijne motoriek. De fysiotherapeut is er om je te helpen als het om lichamelijke klachten gaat. Om die reden krijgen we er vrijwel allemaal wel eens mee te maken in ons leven, sommigen zelfs met grote regelmaat. Natuurlijk doet een fysiotherapeut zijn werk niet voor niets, en zal hij de behandelingen in rekening brengen. Maar doet hij dat bij jou? Of mag je van je zorgverzekering verwachten dat deze de betaling ervan op zich neemt?

De basisverzekering is zeer beperkt

Wil je vanuit de basisverzekering fysiotherapie vergoed krijgen? Dan is de kans niet zo groot dat dit je gaat lukken. In principe is fysiotherapie namelijk niet opgenomen in de basisverzekering die iedere Nederlander verplicht af moet sluiten. Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen, en sportblessures of andere veelvoorkomende klachten vallen daar niet onder, kun je de behandelingen vergoed krijgen.

Kinderen vormen hier overigens wel een uitzondering op. Zij zijn via hun ouders gratis meeverzekerd via de basisverzekering, en anders dan hun ouders, krijgen zij fysiotherapiebehandelingen wél vergoed. Heeft je kind dit nodig, dan hoef je je daar dus geen zorgen om te maken.

Kun je je ertegen verzekeren?

Alhoewel de basisverzekering dus in de meeste gevallen geen vergoeding biedt voor fysiotherapie, betekent dat niet dat je je niet tegen de kosten kunt verzekeren. Vrijwel alle zorgverzekeraars bieden aanvullende pakketten aan, waarin vaak een grote rol is weggelegd voor fysiotherapie. Het is dan ook zaak om op zoek te gaan naar de voor jou beste zorgverzekering.

Kies je er voor eentje die een beperkt aantal behandelingen vergoedt? In veel gevallen vergoeden verzekeraars bijvoorbeeld ieder jaar acht behandelingen, en draai je daarna zelf voor de kosten op. Kom je incidenteel bij de fysio, dan kan dit voor jou de beste optie zijn, omdat de premie daardoor niet al te hoog wordt.

Ben je juist vaste klant bij de fysiotherapeut, dan kan het verstandiger zijn om je nog beter te laten verzekeren, en zo meer behandelingen vergoed te krijgen. Kijk goed wat de verschillende verzekeringen je te bieden hebben, en wat voor jou de beste keuze is.

Vorig artikel De klassieke look van de badkamer is pas compleet met klassiek sanitair
Volgend artikel Luxe auto importeren uit Duitsland
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!