Home Reizen Ga je binnenkort naar Zuid-Amerika? Dit moet je regelen 

Ga je binnenkort naar Zuid-Amerika? Dit moet je regelen 

0
Ga je binnenkort naar Zuid-Amerika? Dit moet je regelen 

Zuid-Amerika is een van de prachtigste continenten en dat heeft voornamelijk met het Amazone regenwoud te maken. Daarnaast hebben veel landen in Zuid-Amerika een geweldige cultuur waar je kennis mee kan maken. Bovendien hebben veel van deze landen ook prachtige stranden en steden waar je kan genieten van het heerlijke weer. Helaas moeten er ontzettend veel zaken geregeld worden als je op vakantie gaat naar Zuid-Amerika. Welke zaken dat precies zijn, vind je in dit artikel. 

 

Visum aanvragen is verplicht 

Wanneer je een land buiten de Europese Unie gaat bezoeken dan is het meestal verplicht om een visum aan te vragen. Enkele landen zijn uitgesloten en dat heeft te maken met dat deze landen tot het Nederlands Koninkrijk behoren of behoorden. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan Suriname, Curacao en Aruba. Een visum aanvragen voor het land waar je naartoe op vakantie gaat, kan je doen via een webwinkel maar je kan eventueel ook een bezoekje brengen aan de ambassade. Houd er wel rekening mee dan hier kosten aan verbonden zitten. Hoe hoog de kosten precies zijn, verschilt per leverancier. 

 

Laat je vaccineren 

Ondanks dat Zuid-Amerika een van de mooiste continenten is, zijn veel van deze landen nog aan het ontwikkelen en loopt de gezondheidszorg achter in vergelijking met de westerse wereld. Het is dus heel goed mogelijk dat in het land waar je naartoe op vakantie gaat, virussen voorkomen die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid en soms zelfs dodelijk kunnen zijn. Hierbij kan je denken aan de Gele koorts of Malaria. Als je dus bijvoorbeeld naar Colombia of Mexico (Dat in Noord-Amerika ligt) op vakantie gaat, dan is het verstandig om je te laten vaccineren met de juiste vaccinaties Colombia en/of inentingen Mexico

 

Vergeet geen paspoort aan te vragen of te verlengen 

Het is erg belangrijk dat je een paspoort hebt aangevraagd als je buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan. Binnen de Europese Unie mag je reizen met je ID-kaart, maar dat mag dus niet als je de Europese grens overgaat. Je bent dan verplicht je paspoort te gebruiken aangezien een paspoort een wereldwijd erkende en geaccepteerde ID-kaart is. Een paspoort aanvragen of verlengen kan je doen bij het gemeentehuis. Houd er wel rekening mee dat dit enkele werkdagen in beslag kan nemen. Mocht je niet veel tijd meer hebben dan kun je hem eventueel ook met spoed aanvragen. 
 

Vorig artikel Alles wat je moet weten over de letselschade advocaat
Volgend artikel Alles wat je moet weten over dakkapellen
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!