Home Algemeen Hamamdoek op vakantie

Hamamdoek op vakantie

0
Hamamdoek op vakantie

In Oktober ben ik 6 weken op vakantie geweest. Eerst 2 weken in Indonesië, grotendeels verbleef ik daar in hotels en ook wat dagen zon, zee en strand. Daarna ging ik 2 weken naar Australië en vervolgens 2 weken naar Nieuw Zeeland. Hier heb ik een kampeerrondreis gedaan en tijdens deze vakantie mijn eerste positieve ervaring gehad met een hamamdoek.

Hamamdoek op wishlist

Ik had al een lijstje gemaakt met wat ik allemaal mee ging nemen, maar ik twijfelde nog over de handdoeken. In verband met mijn reis in Australië wilde ik zo weinig mogelijk meenemen (met name qua gewicht en omvang). Daarnaast leek het mij handig als de handdoeken van sneldrogend materiaal zou zijn gemaakt.
Nu heb ik wel eens van die echte reishanddoeken gehad, maar om eerlijk te zeggen heb ik daar niet zo’n fijne ervaring mee. Het grootste nadeel is dat ze vaak snel stinken, ondanks dat je ze goed laat drogen. Dus ik besloot in eerste instantie om 1 grote handdoek mee te nemen voor op het strand en 2 kleine handdoeken om mee te douchen.
Tot ik na wat research op internet uitkwam op de website van Happy Towels over hamamdoeken en ontzettend blij werd van de belangrijkste Hamamdoek kenmerken, namelijk:

  • snel droog na gebruik
  • super dun en fijn
  • buitengewoon absorberend
  • compact (voor in je koffer, strand-/reistas, kast)
  • flexibel
  • sierlijke franjes aan weerszijden
  • lichtgewicht (vanaf 90 gram)
  • antibacterieel (bamboe hamamdoek)
  • hypoallergeen (bamboe hamamdoek)

Inmiddels had ik aardig wat reis accessoires aangeschaft voor mijn vakantie, echter moest en zou ik de hamamdoeken nog toevoegen aan mijn “musthave wishlist”. Ik hoefde nu niet beperkt te zijn tot 3 handdoeken maar kon nu meer compacte hamamdoeken meenemen.

Ideale uitkomst

Als spa en wellness liefhebber en strand verslaafde is een hamamdoek werkelijk een geweldige uitkomst. Een groot strandlaken is ideaal maar voor op reis simpelweg te groot en te zwaar om mee te sjouwen. Ik neem nu sinds die mooie vakantie altijd een hamamdoek mee vanwege het gewicht en omdat het snel droogt.
Bij Happy Towels zijn veel hamamdoeken variaties verkrijgbaar en de hamamdoeken die zij aanbieden zijn net even anders, met name de grootte, 210 cm i.p.v. 170 cm lang en ideaal om m’n hele lichaam te bedekken.
De hamamdoeken worden vervaardigd in Turkije, in het hamamdoeken dorpje Buldan. Ze worden traditioneel geweven van bamboegaren en zijn ‘fairtrade’. Het is dus niet alleen ecologisch verantwoord maar ook gaat er een deel van de opbrengst naar het project; ‘Papa laat me naar school gaan’, zo ondersteun je ook nog eens een goed doel.
Wacht niet langer! Probeer het vandaag nog, wees er snel bij en profiteer van de Happy Towel actie waarbij zij vanaf twee hamamdoeken de gratis verzending verzorgen.

Vorig artikel Op zoek naar de beste letselschade advocaat
Volgend artikel Vrolijk stappen in Shoesme
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!