Home Kleding Handtas: tijdloos of trendy?

Handtas: tijdloos of trendy?

0
Handtas: tijdloos of trendy?

Een vrouw kan nooit genoeg tassen hebben, toch? Maar kies jij voor trendy modellen, en dan het liefst iedere maand een nieuwe, of koop je liever een tijdloos exemplaar waar je langer mee doet?

Nooit genoeg

Waar bij kleding nog wel eens kan gelden dat je kast zo vol hangt dat je wel even genoeg hebt, lijkt dat bij handtassen niet op te gaan. Er is altijd wel een model, een kleur dat je nog niet hebt, en die nou net perfect bij die ene outfit past.

Daarnaast is er ook niets zo leuk als een tas kopen. Waar je bij kleding en schoenen nog moet hopen dat ze jouw maat nou net op voorraad hebben, hoef je je daar bij tassen geen zorgen om te maken. Je hoeft er ook geen pashokje voor in, jezelf bij tl-licht te aanschouwen in een outfit die misschien toch niet zo flatteus is en alle gevolgen voor je humeur van dien. Nee, een tas is de perfecte aankoop!

Goedkoop of kwaliteit?

Koop je je tassen het liefst bij grote modeketens, dan hoef je het voor het geld vaak ook niet te laten. Voor een tientje of twee schaf je weer een nieuw exemplaar aan voor je verzameling, zodat een tas nooit iets is waar je je een buil aan zal vallen. Door je tassen goedkoop te kopen bouw je al snel een flinke verzameling op, en heb je bij iedere outfit en voor iedere gelegenheid de juiste tas in huis. Nou ja, bijna dan. Er moet tenslotte wel een reden overblijven om een nieuwe te kopen…

Het nadeel van goedkope tassen, is dat zij vaak kwalitatief niet al te sterk zijn. Veel langer dan één seizoen kun je ze meestal niet gebruiken, althans, niet intensief. Daarnaast is het natuurlijk ook niet heel milieubewust, steeds maar nieuwe tassen kopen.

Tijdloos

Om deze redenen kiezen veel vrouwen liever voor wat duurdere, maar daarmee ook duurzame exemplaren. Een Nederlands merk als Castelijn en Beerens bijvoorbeeld, dat kwalitatief sterke, tijdloze tassen aflevert waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Dat geldt ook voor nog een Nederlands merk, Fred de la Bretoniere. Een stukje duurder in de aanschaf misschien, maar dan weet je wel zeker dat je ook volgend jaar, en heel veel jaren erna, plezier zal hebben van je tas.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een combinatie: één of twee wat duurdere tassen aanvullen met zo nu en dan een goedkoper, trendy exemplaar. Zo kun je toch zo nu en dan een nieuwe aanschaffen, dat blijft nu eenmaal leuk, terwijl je altijd je klassiekers in de kast hebt staan om naar terug te grijpen.

 

Vorig artikel Hoe bedenk ik een interieurontwerp?
Volgend artikel Hoeveel telefoons heb jij al gesloopt?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!