Hoeveel telefoons heb jij al gesloopt?

Het is een probleem waar we ons een jaar of dertig geleden nog geen voorstelling bij konden maken. Een kapotte telefoon. De telefoons van vroeger, die gingen niet kapot. Onverwoestbaar, waren ze, die oude draaischijftelefoons. Waarschijnlijk zouden ze het nu nog steeds prima doen. Ze waren degelijk, stevig, en er werd niet de hele dag mee rond gezeuld. De telefoon zat tenslotte vast in een stopcontact, dus waarom zou je hem op willen tillen?

Tijden veranderen

Toen, lang geleden, hadden we nog geen idee dat er grote ontwikkelingen aan zaten te komen op het gebied van telefonie. Dat er een dag zou komen dat we die vaste telefoon helemaal niet meer zouden gebruiken, en hopeloos ouderwets zouden vinden. Dat we allemaal over zouden gaan op kleine, draagbare toestellen, en deze heel de dag bij ons zouden hebben. Dat we altijd en overal gebeld zouden kunnen worden, al maakten we daar al snel weinig gebruik meer van. Want waarom zou je bellen, als je ook snel een berichtje kunt sturen?

De eerste mobiele telefoons verschenen zo tegen het eind van de jaren ’90 op het toneel. Qua formaat en design waren ze nauwelijks te vergelijken met wat we nu hebben, maar degelijk, dat waren de meeste wel. Over het algemeen waren de toestellen gemaakt van stevig kunststof. Liet je hem vallen, dan vloog de batterij er nog wel eens vanaf, maar verder had je meestal weinig schade. Het scherm was tenslotte niet van glas, en slechts een fractie van de grootte die we nu kennen.

Toch deed in die tijd al een nieuw fenomeen zijn intrede: de telefoonhoesjes. We kochten ze massaal, in alle vormen en kleuren, al waren ze meer om je telefoon te beschermen tegen vocht en vuil dan tegen vallen.

En dan nu

Inmiddels zijn telefoonhoesjes, smartphonehoesjes, niet meer weg te denken uit ons leven. Of je nu een Huawei P20 Lite hoesje zoekt of eentje voor een ander model, de keuze is enorm. Met de introductie van de smartphone en alle breekbaarheid van dien, hebben ze tegenwoordig een hele duidelijke functie: je telefoon beschermen als je hem laat vallen.

Is het jou gelukt om tot nu toe nog geen smartphone te slopen? Dan ben je vrij uniek in je soort. De meeste mensen hebben wel eens te maken gehad met krassen of een gebroken scherm, of hebben hun telefoon bijvoorbeeld in de wc laten vallen. Soms heb je geluk, en zorgt je hoesje ervoor dat de schade meevalt, maar feit blijft dat onze huidige smartphones een stuk vaker schade oplopen dan de telefoons van vroeger.

Previous articleHandtas: tijdloos of trendy?
Next articleRedenen waarom een festival zo leuk is
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!