Home Algemeen Het buurt zwembad kreeg een opknapbeurt.

Het buurt zwembad kreeg een opknapbeurt.

0
Het buurt zwembad kreeg een opknapbeurt.

Voor het buurtzwembad, wat ik en mijn vrouw hebben opgericht, hadden we besloten na 10 jaar de douches toch maar eens op te knappen. De douches die er nu staan zijn eigenlijk tijdelijke cabines. Je merk nu wel dat het aan vervanging is door scheuren, verkleuring en de putjes lopen nog maar nauwelijks door. Ik ben zelf handig en kan van alles zelf bouwen dus ik besloot het eerst zelf te proberen voordat ik een vakman in wilde schakelen.

 

 

Materialen verzamelen

Je hebt uiteraard van alles nodig om de nieuwe douchecabines te bouwen. Je kunt ze ook kant en klaar kopen hoor maar die kosten liggen zo hoog dat wij er alleen maar verlies op zullen draaien. De entreeprijs van ons zwembad ligt erg laag zodat ook de minderbedeelde gezinnen gewoon in de zomer bij ons kunnen zwemmen.
Ik maakte een complete lijst met materialen die ik nodig heb voor dit project. De belangrijkste materialen zijn de fermacell platen. Dit zijn stevige platen die waterafstotend en brandwerend zijn. Al geloof je het niet door het water wat gebruikt wordt bij douchecabines, toch breekt daar snel brand uit door de cv-ketel. Veiligheid staat bij ons boven aan dus daar wil ik dan ook graag rekening mee houden. Fermacell is daarnaast ook een fijn middel om dit soort dingen mee te bouwen. Het is gemakkelijk te bewerken waardoor het zagen en timmeren niet veel moeite zal kosten.
Fermacell is gemaakt van gipsvezel wat biologisch verantwoordelijk is. Ik ben daar zelf niet echt op gefixeerd maar mijn vrouw vindt dat soort dingen erg belangrijk.

 

 

Het bouwen moet toch met hulp

Na het uittekenen van de plannen kwam ik erachter dat het toch niet alleen zou gaan lukken. Ik vroeg mijn vrienden mij te helpen, gelukkig wilde ze dit voor ons doen. De fermacell platen kun je gemakkelijk bewerken maar je kunt niet meerdere platen vasthouden en nog eens vastmaken tegelijk. Mijn vrouw en ik houden heel erg veel van elkaar maar we kunnen helaas niet samen dingen bouwen of in elkaar zetten. Mannen hebben gewoon een compleet andere kijk op dat soort dingen. Met een vrouw erbij raak ik al veel te snel gestrest. Mijn 4 goede vrienden komen mij maar al te graag helpen waardoor ik het vermoeden heb dat de hele klus binnen een aantal dagen geregeld zal zijn. Het zwembad zal om deze reden ook 5 dagen dicht zijn, doordeweeks. Onze vaste zwemmers zijn blij het nieuwe douches en vinden het dan niet erg om een paar dagen ergens anders te zwemmen.

Vorig artikel
Volgend artikel Vergeet de schoorsteenveger niet te bellen!
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!