Home Kleding Hoe herken je een echte Ray-Ban zonnebril?

Hoe herken je een echte Ray-Ban zonnebril?

0
Hoe herken je een echte Ray-Ban zonnebril?

Ray-Ban zonnebrillen zijn al jaren enorm populair. Deze pilotenbrillen zijn niet alleen stijlvol en modern, ze hebben ook nog eens een behoorlijk prijskaartje. Het is dan ook niet zo gek dat er veel neppe Ray-Bans op de markt te koop zijn. Maar hoe herken je nou een originele Ray-Bans en weet je wat een valse Ray-Ban is? Wij geven je een aantal tips.

Alles erop en eraan

Wanneer je een Ray-Ban zonnebril bij een opticien koopt mag je er op rekenen dat je alles erop en eraan krijgt. Zo krijg je een doosje, koker, microvezeldoek en een boekje. Toch kan ook bij de valse Ray-Ban zonnebrillen hetzelfde pakket worden aangeboden. Let dan op de koker. Staat hier het logo van Ray-Ban op? Zo niet dan kan het zijn dat je een valse Ray-Ban koopt. Daarnaast bevat een echt Ray-Ban CE-markering. Dit keurmerk geeft aan in hoeverre de zonnebril uv-bescherming biedt.

Check het montuur

Daarnaast is het ook goed om het montuur van de zonnebril te checken. Op het linker binnenste deel moet een code staan die het nummer en de kleur van het model aangeeft. De code begint altijd met de letters RB en vier cijfers, gevolgd door meer cijfers en letters. Wanneer je een Ray-Ban bril op sterkte koopt, heeft de rechter binnenzijde alleen een logo. Staat dit niet genoemd op jouw zonnebril? Dan kan het zijn dat het een fake zonnebril is. Een andere check die je kan doen is door te kijken naar de glazen. Echte glazen moeten voorzien zijn van een logo en de neuspads hebben een reliëf in het logo.

Waarom je geen neppe Ray-Ban moet kopen
Een Ray-Ban zonnebril dames kost wellicht best een aardige duit. We kunnen snappen dat je dat er misschien niet altijd voor over hebt. Maar de zonnebril van dit merk zijn uitermate goed en gaan lang mee. Daardoor kan je misschien wel jaren met deze zonnebril doen. Daarnaast bieden de echte, originele Ray-Bans ook goede bescherming aan je ogen. Zeer goedkope zonnebrillen bieden vaak slechts een gebrekkige bescherming tegen het licht, die na verloop van tijd zelfs kan verslechteren. Zonder UV-filters kan er meer schadelijke uv-straling in het oog komen dan wanneer je helemaal geen zonnebril zou dragen. Het resultaat kan een pijnlijke ontsteking van het bindvlies en het hoornvlies zijn. En daar heb je je leven lang last van. Wees dus slim en laat op een zomermarkt in het buitenland de neppe Ray-Bans liggen en koop een originele zonnebril!

Vorig artikel Waarvoor koop je zilverbaar?
Volgend artikel Drie vragen over HSP en hoogsensitiviteit
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!