Home Huis Hoe ik mijn huis heb beveiligd

Hoe ik mijn huis heb beveiligd

0
Hoe ik mijn huis heb beveiligd

Ik heb drie jonge kinderen thuis zitten en er is vrijwel niemand op aarde, naast mijn vrouw, die ik leuker vind. Ik wil dan ook dat mijn kinderen veilig zijn, overal waar ze zijn. Zelfs in ons eigen huis was ik nog bang voor ze, dus ik heb camerabeveiliging aangeschaft. Nu voel ik me een stuk beter over de veiligheid van mijn kinderen (en van mijn spullen waarvan ik zeker weet dat deze niet gestolen zullen worden). In deze blog zal ik vertellen voor welke soort camerabeveiliging ik heb gekozen en de reden erachter. Hopelijk haalt het jullie over om ook je eigen huis te beveiligen en je weer compleet veilig te voelen in je woonplek!

Camerabeveiliging

De camerabeveiliging die ik heb aangeschaft, komt in de vorm van meerdere soorten camera’s. Ik heb zowel voor binnen als buiten het huis camera’s aangeschaft, voor extra beveiliging. De camera’s voor binnenin het huis die ik heb gekozen, zijn draadloze beveiligingscamera’s. Er zitten dus geen draden in de weg. Dit vond ik een groot pluspunt, omdat er dan niks is om over te struikelen. Er is alleen een adapter nodig om de camera van stroom te voorzien en het was klaar om gebruikt te worden! Het aanleggen van de beveiligingscamera was erg makkelijk en ging super vlug, maar daar zal ik later iets meer over laten weten.

Voor buitenshuis heb ik gekozen voor infrarode camera’s. Een infrarode camera pakt, zowel wanneer het licht of donker is buiten, warmtestralen op. Dit kan tot wel 100 meter nog scherp gedaan worden! Ik vond een infrarode camera een goede keuze voor buiten, omdat er op elk moment van de dag of nacht te zien is of er iemand aankomt en wie dit dan is. Een buitencamera is natuurlijk de eerste laag beveiliging, dus hierin wilde ik zeker een investering doen. Let er wel op dat de gekozen camera weersbestendig is, anders is deze misschien niet erg bruikbaar om buiten te hangen.

De installatie

Zoals eerder vermeld ging de installatie van de draadloze binnen camera’s erg vlug. Dit kwam natuurlijk omdat er geen vervelende draden waren die het een moeilijk proces konden maken. Toen ik eenmaal doorhad hoe het werkte, was ik zo klaar met het opzetten van de camera. De infrarode camera’s waren een ander verhaal. Ik had er naar gekeken, maar het was mij niet gelukt om de bedrading te begrijpen. Dus ik heb er een professional bijgehaald! Zo was de klus snel geklaard.

De beelden die beide camera’s opnemen kan ik eenvoudig op mijn smartphone bekijken, overal waar ik ben.

Andere opties

Naast de camera’s die ik heb gekozen, en hier omgeschreven staan, bestaan er natuurlijk nog veel meer soorten camera’s met allerlei verschillende doelen. De draadloze camera’s bestaan ook in bedrade variant, waarbij er dus draden aan de camera vastzitten. Daarnaast zijn verborgen camera’s erg populair op het moment. Deze camera’s zijn onzichtbaar wanneer ze geplaatst zijn achter, bijvoorbeeld, een spiegel of rookmelder. Een goede oplossing voor wanneer iemand het idee van constant bekeken te worden niet zo fijn vindt. Dan is er nog de pan tilt zoom (PTZ) camera. Deze beveiligingscamera kan zowel gekanteld als gedraad worden en vele varianten hebben een ingebouwde zoomfunctie. Zo kan er overal in de kamer heen gedraaid worden. Als laatste zal ik het nog hebben over de dome camera. Deze kan, net zoals de PTZ, in verschillende richtingen gedraaid worden en het kan in- en uitzoomen. Het heeft een stevige behuizing, dus het zal zeker niet snel gestolen worden.

Zoals je ziet zijn er veel verschillende camera’s, dus voor iedereen is er wel een perfecte om te gebruiken voor de beveiliging!

Vorig artikel Zo zorg je voor meer rust in een druk leven
Volgend artikel Hoe werkt eigenlijk een haartransplantatie?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!