Home Algemeen Zo zorg je voor meer rust in een druk leven

Zo zorg je voor meer rust in een druk leven

0
Zo zorg je voor meer rust in een druk leven

Geniet jij er ook zo van om altijd druk bezig te zijn? Plan je je agenda maar al te vaak overvol? En geniet je van elk moment? Dan is er geen enkel probleem en kun je gewoon blijven doen waar je mee bezig bent. De vraag is echter: geniet je ervan om lekker druk bezig te zijn óf vraag je eigenlijk teveel van jezelf? Veel mensen vinden het tegenwoordig ontzettend lastig om alle ballen in de lucht te houden. Zowel privé als zakelijk. De druk om te presteren is groot. Het verantwoordelijkheidsgevoel misschien nog wel groter. Juist daarom is het zo belangrijk om jezelf af en toe een momentje rust te gunnen. Om even pas op de plaats te houden. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je voor meer rust in een druk bestaan? Wij geven een aantal praktische tips. 

 

Even niets hoeven 

 

Even niets hoeven. Dat klinkt bijna als een illusie. Zijn er namelijk wel dagen waarop dit mogelijk is? Of moet je eigenlijk altijd wel wat? Niet alleen om taken die je krijgt toegereikt, maar ook die je jezelf geeft. Denk bijvoorbeeld aan het huishouden en het koken van voedzame gerechten. Probeer daarom eens een vrije dag echt vrij te plannen en doe helemaal niets. Bekijk food open near me en sta eens geen uren achter de potten en pannen, lees een goed boek of ga met de kinderen lekker naar buiten. Neem tijd om te genieten van het ‘niets hoeven’. 

 

Plaats een voorwerp in huis wat je mooi vindt 

 

Veel mensen hebben een voorwerp in huis wat ze mooi vinden. Waar ze echt even naar kunnen staren en de schoonheid van kunnen waarderen. Heb jij geen voorwerp die aan deze criteria voldoet? Dan is het hoog tijd om deze aan te schaffen. Want juist dit soort voorwerpen kunnen jou helpen om je lichaam en geest tot rust te laten komen. Is je emmertje overvol? En heb je het gevoel dat je op ontploffen staat? Kijk dan simpelweg naar dit voorwerp en geef het al je aandacht. Hoe ziet het eruit? Welke details vallen echt op? Je zal jezelf direct rustig voelen als je deze oefening herhaalt. 

 

Leg minder druk op jezelf 

 

Veel wetenschappers zijn van mening dat we niet alleen ontzettend druk zijn, maar onszelf ook veel meer eisen opleggen. Eisen die niet door anderen gesteld worden, maar die we zelf opstellen. Zo willen veel mensen iedere avond voedzaam en gezond koken. Een goed uitgangspunt natuurlijk, maar niet altijd even realistisch. Na een lange werkdag is er niets mis mee om even iets te bestellen. De uitspraak: wat eten we vandaag snel en gemakkelijk is echt geen schande, het geeft enkel aan dat je af en toe ook om jezelf denkt. 

 

Wat geeft jou rust? 

Wat iemand rust geeft verschilt van persoon tot persoon. De één haalt enorme ontspanning uit een lang bad, de ander van een avondje bankhangen en weer een ander van intensief sporten. Er bestaat dan ook geen goed of fout. Wel kan het zeker lonen om uit te vinden waar jij jouw rust in kunt vinden. Probeer verschillende dingen uit en focus je op de dingen die je gelukkig maken. Simpelweg extra me-time creëren is vaak net wat je nodig hebt om de drukte in je leven een beter plekje te geven. En ook eten bestellen bij Butlon.com kan daar zeker bij helpen!

Vorig artikel De Voordeurbeveiliger houdt inbrekers buiten de deur
Volgend artikel Hoe ik mijn huis heb beveiligd
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!