Home Algemeen Hoe vind je een nieuwe baan?

Hoe vind je een nieuwe baan?

0
Hoe vind je een nieuwe baan?

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Wat is de beste manier om te beginnen met zoeken, bedrijven benaderen en aangenomen te worden? Hier zijn een aantal stappen die jou helpen bij het vinden van een baan.

Gebruik verschillende websites

Niet elke website met vacatures hebben dezelfde banen aangeboden. Maak een gedetailleerd profiel op elke van deze sites zoals Indeed, Monsterboard, of de Nationale Vacaturebank. Overweeg zeker ook om een persoonlijke recruiter in te huren. Deze hebben vaak een zeer goed idee over beschikbaarheid op de arbeidsmarkt en kunnen jou vaak uitstekend helpen.

Focus, maar houd je opties open

Waarschijnlijk heb je wel een idee welke richting je wil gaan werken. Misschien komt dit door affiniteit, maar misschien zoek je wel gewoon iets dat aansluit op jouw opleiding of studie. Vogel uit welke zoekwoorden centraal staan in de branche waar je wilt gaan werken. Niet elke vacature heeft de functie omschreven met dezelfde woorden, dus probeer verschillende combinaties zoekwoorden. Bijt je echter niet stuk op een heel specifieke functie, maar sta open voor andere functies als ze voorbij komen.

Social networking

Gedurende een mensenleven ontmoeten wij talloze mensen. Probeer zoveel mogelijk in contact te komen met oude bekenden op social network sites zoals LinkedIN. Je weet nooit welke bekende bij een bedrijf werkt waar ze dringend mensen nodig hebben. Als je een HBO of WO opleiding hebt gevolgd, doe navraag naar de netwerk mogelijkheden van afgestudeerden. Misschien is er wel een groep op LinkedIN met alumni van jouw school. Ik kan het haast niet genoeg benadrukken, uit sociale contacten is het soms het makkelijkst om een baantje te vinden.

Maak een shortlist

Niet alleen weten we vaak wel wat voor branche we in willen, ook is het niet ongebruikelijk om graag bij specifieke bedrijven te gaan werken. Hele goede verhalen van werksfeer, of uitstekende arbeidsvoorwaarden, er zijn verschillende redenen om je pijlen op een bepaald bedrijf te vinden. Doe grondig onderzoek op bijvoorbeeld GlassDoor of werknemer groei en arbeidsvoorwaarden. Het kan nooit kwaad om een directe mail of brief te sturen met jouw cv en motivatie. Ook al is er á la minute vaak geen functie vrij, het toont goede motivatie aan en wie weet ben jij de eerste die gebeld wordt bij een nieuwe vacature.

Maak een professionele cv

Een CV maken lijkt heel makkelijk, je stampt gewoon je arbeidsverleden op papier en klaar is Kees. Niets is minder waar. Een CV (vaak gepaard met motivatiebrief) is vaak het enige waar naar wordt gekeken bij de overweging voor het plannen van een interview. Het is dan ook cruciaal dat jouw CV er meer uit springt dan de rest. Ga met je zelfgemaakte CV naar een uitzendbureau in jouw omgeving en vraag om advies voor jouw CV. Je kunt ook meteen je (vernieuwde) CV achter laten bij het uitzendbureau. Probeer ook uitzendbureaus in andere regio’s, bijvoorbeeld uitzendbureau Den Haag, mits je bereidt bent te reizen.

Success met jouw job hunt!

Vorig artikel Waar je op moet letten bij het vinden van de juiste dakdekker
Volgend artikel Een leuke verrassing voor mijn ouders!
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!