Hoe werkt eigenlijk een haartransplantatie?

We hebben er allemaal wel eens over gehoord. Een haartransplantatie. Maar hoe een haartransplantatie werkt, dat weet eigenlijk bijna niemand. En het is toch wel fijn om te weten hoe het in zijn werk gaat, voordat je bijvoorbeeld een haartransplantatie ondergaat. Het is ook weer zo dat wanneer je een afspraak maakt dat je de nodige informatie krijgt. Maar we weten ook, dat we allemaal eerst zelf een beetje op onderzoek uit gaan om onszelf een klein beetje voor te bereiden. En daar komt deze blog jou tegemoet.

 

Hoe werkt een haartransplantatie?

Het is juist zo dat wanneer een haarzakje, bij een plek weg wordt gehaald waar de haren goed groeien, en dit haarzakje op een andere plek wordt geplaatst dat dit haarzakje haren blijft produceren. Misschien een hele rare vergelijking maar het is net als een stekje van een plant ergens anders planten. Je haalt een beetje weg waar het goed groeit en je stopt het op een andere plek zodat het daar verder kan gaan groeien. Het is namelijk zo dat het haarzakje dat op een nieuwe plek wordt geplaatst, de kans dat het niet groeit nihil is. Dus eigenlijk is de kans heel groot dat je op die plek dan ook jouw haren krijgt.

 

Soorten haartransplantaties

Er is natuurlijk geen een soort haartransplantatie. Er zijn verschillende soorten en voor iedereen is er dan ook een manier die werkt en goed aansluit op de behoeftes. Twee technieken zijn eigenlijk leider in de haartransplantatie gebied. Dat zijn de FUE en FUT. Het grootste verschil hierbij is eigenlijk de manier hoe de haren worden weggenomen uit het donorgebied en hoe deze worden geprepareerd en geplaatst op het gebied waar het moet komen. 

 

FUE-methode

Bij deze methode worden graast, de groepjes haarwortels, een voor een van het donorgebied gehaald. Dit betekend dat het haar voor haar gebeurd. De haren worden los gemaakt met een handmatige holle punch om de haren uit het donorgebied later te plaatsen in het gebied waar de haren moeten komen. Deze techniek is een doorontwikkeling va de oude appelboortechniek bij haartransplantaties.

 

FUT-methode

Deze methode werkt net iets anders dan de FUE-methode. Hierbij wordt er niet haarzakje voor haarzakje weggehaald maar wordt er een stripje haar uit het donorgebied gehaald. Hierbij worden er meerdere haarzakjes tegelijk verplaatst. Wanneer het stripje is verwijderd uit het donorgebied, wordt dit gebied gehecht door middel van de nieuwste trichoclosure techniek. Met deze techniek is het litteken at ontstaat vrijwel onzichtbaar en niet zichtbaar voor jouw medemens.

Previous articleHoe ik mijn huis heb beveiligd
Next articleWil jij naar Italië? Ga naar Le Marche!
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!