Home Algemeen Wil jij naar Italië? Ga naar Le Marche!

Wil jij naar Italië? Ga naar Le Marche!

0
Wil jij naar Italië? Ga naar Le Marche!

Denk jij erover om binnenkort naar Italië te gaan, maar twijfel je nog over de regio? Overweeg dan om naar Le Marche te gaan. Deze regio is minder bekend dan de andere regio’s in Italië, maar het is echt een hidden gem! Wil jij weten waarom Le Marche zo prachtig is? Lees dan gauw verder!

Prachtige kust

Le Marche heeft de meest prachtige kustlijn die wel 170 km lang is! Je vindt hier prachtige zand- en kiezelstranden met helderblauw water. Naast de mooie kust zijn er zelfs skigebieden in deze regio. Het is dus niet alleen een prachtige locatie voor in de zomer, maar ook in de winter ideaal voor wintersport.

Oude gebouwen

In Le Marche vind je ook nog de prachtige oude architectuur in verschillende steden. Zo kun je genieten van de prachtige antieke straten. Daarnaast is er ook een openlucht opera in Macerata waar je prachtige shows kunt bekijken. Natuurlijk onder het genot van de heerlijke Italiaanse wijnen. Daarnaast zijn er in Le Marche ook veel musea die je kunt bezoeken.

Houdt wel rekening met Corona!

Het is nog niet zo lang geleden dat Italië in lockdown zat. Het is dus nog wel belangrijk om goed rekening te houden met de corona maatregelen in Italië. Let wel op! Er zijn regio’s in Italië die andere regels hanteren. Zo kan het zijn dat sommige regio’s het verplichten om altijd buiten een mondkapje te dragen. In andere regio’s is het alleen verplicht in openbare ruimtes en bij het gebruiken van openbaar vervoer. Zorg ervoor dat je jezelf goed inleest in de regio die je bezoekt en neem een voorraad mondkapjes en desinfectiemiddel mee.

Ook geldt in Italië de regel om minimaal 1 meter afstand en als je aan het sporten bent moet je minimaal 2 meter afstand houden. Daarnaast is het handig om drukke plekken te vermijden. Probeer hierbij ook rekening te houden met het kiezen van een hotel. Het kan vaak erg druk worden bij hotels, dus kies dan voor een kleiner hotel. Zijn er geen kleine hotels in de buurt? Overweeg dan holiday rentals in Le Marche. Een holiday rental is vaak groter en dan heb je de heel rental voor jezelf. Zo kom je dus ook weinig in contact met andere hotelgasten.

Vorig artikel Hoe werkt eigenlijk een haartransplantatie?
Volgend artikel Zo laat je jouw verhuizing soepel verlopen
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!