Home Huis Houd inbrekers buiten de deur!

Houd inbrekers buiten de deur!

0
Houd inbrekers buiten de deur!

Misschien heb je het wel eens meegemaakt: inbrekers die hebben geprobeerd het slot van je huis te forceren. Een handige inbreker krijgt dit binnen een handomdraai voor elkaar. En met een beetje pech, kom je terug van vakantie en zijn er waardevolle spullen gestolen. Doodzonde natuurlijk! Want een dure TV of stereo-installatie, daar moet je wel wat centen voor neertellen als je die opnieuw aan wilt schaffen. Beter voorkomen zo'n inbraak dus. En hoe doe je dat nu? Dit kan bijvoorbeeld met een goede beveiligingscamera en met een draadloos alarm. Hiermee kan de inbreker niet ongestoord zijn werk doen. Buren zullen zo ook opschrikken en eventueel kan de politie ingeschakeld worden.

Hoe werkt zo'n draadloos alarm precies?

Maar hoe werkt zo'n draadloos alarm nu precies? Het werkt als volgt. De inbreker nadert je huis. Nog voor dat hij überhaupt in kan breken, gaat de radar detectie van het alarmsysteem in werking. Vervolgens gaan er binnen en buiten sirenes af. Dit vindt de inbreker uiteraard niet leuk, dus hij zal het hazenpad kiezen. Een dergelijk draadloos alarm zal je een veilig gevoel geven, zodat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan. En handig is, dat je zelfs een melding krijgen als er een inbreker wordt gesignaleerd middels dit systeem, via je smartphone! Er zijn diverse typen alarmsystemen beschikbaar. Denk aan small, medium large en extra large. Je kunt deze systemen gratis laten installeren en vaak zit er ook nog een garantie op. Bij de alarm systemen krijg je een of meerdere afstandsbedieningen en een of meerdere bewegingsmelders. Er zijn trouwens ook alarmsysteem pakketten beschikbaar met een draadloos alarm dat voorzien is van rookmelders. Deze rookmelders zijn vanaf volgend jaar in elke woning verplicht.

Voor woningen en bedrijven

Een draadloos alarm is zowel geschikt voor woningen als voor bedrijven. Het maakt voor de betrouwbaarheid van het systeem niet uit of het bedraad of draadloos is. Zorg ervoor dat je niet een te goedkoop alarmsysteem koopt, want goedkoop is vaak duurkoop. Een dergelijk alarm systeem kan gratis bij jou thuis of bij je bedrijf geïnstalleerd worden en een monteur zal je het hele systeem uitgebreid uitleggen, zodat je er zelfstandig mee overweg kunt. Voor een dergelijk alarmsysteem betaal je ongeveer tussen de 800 en 1500 euro. Er zijn diverse merken beschikbaar, op internet kun je ook zien welke het beste getest zijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste woninginbraken plaats vinden van november tot en met februari, dus zorg in ieder geval dat je voor november je alarmsysteem up-to-date hebt geplaatst om problemen te voorkomen. Er zijn trouwens ook alarmsystemen die je zelf kunt installeren, maar, indien je het door een professionele installateur laat doen weet je natuurlijk zeker dat je goed zit!