Home Reizen Stedentrip Rome: zorg dat je voldoende tijd neemt om al het moois van de stad te bekijken

Stedentrip Rome: zorg dat je voldoende tijd neemt om al het moois van de stad te bekijken

0
Stedentrip Rome: zorg dat je voldoende tijd neemt om al het moois van de stad te bekijken

Als je er nou echt eens tussenuit wilt, dan is een stedentrip Rome een regelrechte aanrader. Rome heeft ontzettend veel te bieden. Met het vliegtuig ben je al in 2,5 uur in Rome om daar te genieten van bijvoorbeeld het Colosseum, de Trevifontein en de Spaanse Trappen. Een stedentrip Rome is in alle opzichten de moeite waard. Besef wel dat Rome zoveel te bieden heeft. Zorg dus wel dat je lang genoeg in Italië verblijft om in elk geval de highlights van deze wereldstad met eigen ogen te kunnen bekijken. 

In Rome kan alles maar hoeft helemaal niets

Uiteraard kun je een stedentrip Rome ook gewoon benutten om eens helemaal tot rust te komen. Je kunt jouw activiteiten in dat kader beperken tot bezoekjes aan de Piazza Navona, de plek waar ze echt de lekkerste koffie serveren. In Rome kan alles en hoeft niets. Toch is het zonde om al het moois dat Rome te bieden heeft helemaal links te laten liggen. Rome is in alle opzichten een heel bijzondere stad met een zeer rijke geschiedenis. En van die historie is nog steeds erg veel te zien. 

Bezoek de derby tussen AS Roma en Lazio Roma

Natuurlijk wil je de Sixtijnse Kapel zien en bezoek je ook San Paolo fuori le Mura. Dat is één van de vier pauselijke basilieken in Rome en bekend om de buitengewoon fraaie en indrukwekkende mozaïeken. Ben je voetballiefhebber? Dan kun je een stedentrip Rome combineren met een bezoek aan een wedstrijd van ofwel AS Roma of Lazio Roma. Nog leuker is het om de derby tussen deze twee aartsrivalen te gaan bekijken. 

Check de triomfbogen uit vervlogen tijden

Rome is ook de sinaasappeltuin, Parco Savello, een tuin die op de prachtige berg Aventijn gelegen is. Je ziet ter plekke tussen de bomen door de Tiber liggen en je ziet in de verte eveneens Vaticaanstad liggen. En ook dat is een plaats die je eigenlijk eens gezien moet hebben. Kom tot rust in Roseto, waar je zomaar op meer dan duizend verschillende rozensoorten stuit. Uiteraard ga je in Rome ook naar Forum Romanum. In de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk was dit zonder twijfel de belangrijkste plek in de stad. Nu nog zie je triomfbogen, tempels en basilieken uit deze periode. Meer dan de moeite van het bekijken waard! Wil jij meer informatie over Rome? Op het internet kun je diverse bezienswaardigheden raadplegen waardoor je een goed beeld hebt van de mogelijkheden.

 

Vorig artikel Bescherm jouw IPhone
Volgend artikel Houd inbrekers buiten de deur!
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!