Home Huis Je hond opvoeden? Zo pak je dat aan!

Je hond opvoeden? Zo pak je dat aan!

0
Je hond opvoeden? Zo pak je dat aan!

Binnenkort een puppy in huis? Dan wil je deze natuurlijk zo goed mogelijk opvoeden. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Het is belangrijk dat je er veel aandacht aan besteed en routinematig mee bezig bent. Het is niet zomaar even iets. 

Belonen en straffen

Neem bijvoorbeeld kauwen. U kunt van uw puppy verwachten dat hij ervan geniet als onderdeel van het verkennen van de omgeving en het ontdekken van nieuwe dingen. Er zijn veel redenen waarom puppy's kauwen. Ze kunnen variëren van verveling en tanden wisselen tot aandacht zoeken en gevoelens van stress door alleen te zijn. De favoriete items van puppy's om op te kauwen zijn kussens, schoenen en verschillende meubels zoals stoelpoten. Daarom is het belangrijk om ze te leren wat ze wel en niet kunnen eten. Puppy's worden immers niet geboren met het gen 'kauw niet op mijn pantoffels'. De eerste paar weken moet u hem uit de buurt houden van gebieden die schade kunnen veroorzaken. Je moet hem ook zijn eigen kauwspeeltjes geven. Beloon hem terwijl hij kauwt en stoor hem niet verder. Wat als hij op het verkeerde kauwt? negeren. Negeer in feite "slecht" gedrag.

Werken aan het gedrag van honden

Het kan wel eens voorkomen dat het gedrag van honden moeilijk onder controle te houden is. Ben je nou iemand die hier graag wat aan veranderd? Volg dan de hondengedragstherapeut opleiding. Heb je niet de tijd maar kan het gedrag van je hond niet meer door de beugel? Schakel dan een hondengedragstherapeur in voor jouw eigen hond. Daarnaast is er ook een opleiding hondentrainer

Blaffende honden

Blaffen is de manier van communiceren van een hond. Daarom is het stoppen van het blaffen van uw hond niet zo eenvoudig als het lijkt. Als hondenbezitters kunnen we niet zomaar een andere vorm van communicatie leren. Uw hond kan om verschillende redenen blaffen. Ze blaffen om hun emoties te uiten, de aandacht te trekken of je te waarschuwen voor gevaar. Over het algemeen blaft uw hond om 6 verschillende redenen. Wil je stoppen met blaffen? Dan moet je eerst de reden voor het geblaf achterhalen. Wij willen u een handje helpen bij het vinden van de oorzaak van het geblaf van uw hond. Als uw hond begint te blaffen, raden we u aan kalm te blijven. Uw hond blaft alleen om met u te communiceren. Wanneer u als baasje boos wordt op uw hond als u blaft, zal hij dat als straf zien.

Vorig artikel Schoonmaakbedrijf Margron is er voor de serieuze klussen!
Volgend artikel Jouw eigen horecazaak openen doe je zo!
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!