Home Algemeen Jouw eigen horecazaak openen doe je zo!

Jouw eigen horecazaak openen doe je zo!

0
Jouw eigen horecazaak openen doe je zo!

Starten met een horecazaak? Dan is het belangrijk dat je goed nadenkt over allerlei verschillende dingen. Het eerste wat je zou moeten doen is het opstellen van een plan waarin je alles opschrijft wast je uiteindelijk wilt gaan doen. Wij hebben een aantal van die dingen op een rijtje gezet zodat je direct aan de slag kan. 

De kassa

De kassa is natuurlijk onmisbaar. Hier wordt veel waardevolle informatie opgeslagen die u goed zult doen om u onder te dompelen in de verschillende providers. Een facturatiesysteem moet natuurlijk in de eerste plaats gewoon werken voor u en uw medewerkers. Wilt u gebruik maken van een online betalingssysteem? Zorg er dan voor dat uw bedrijf een betrouwbare internetverbinding heeft. Een goed voorbeeld van het succesvolle online kassasysteem van vandaag is Lightspeed. Wil je meer weten over Lightspeed, neem dan contact met ons op. Na het kiezen van een systeem is het belangrijk om het correct te configureren.

De juiste spullen

Het is belangrijk om te kijken naar welke spullen je gaat gebruiken en waar je deze neer gaat zetten. Waar zet je bijvoorbeeld de koelkast, vrieskast, barkoelkasten en de tap neer? Dit zijn dingen die je al vanaf het begin mee moet nemen in je plan. 

Persneel

Zonder werknemers is het openen van een horecabedrijf in de meeste gevallen best moeilijk. Hoewel het geweldig is om met een team tijgers in de restaurantindustrie te werken, kan het soms minder aantrekkelijk zijn. Zo kan een medewerker ziek worden of arbeidsongeschikt worden of simpelweg ontslagen worden omdat u bij de start van uw horecazaak te veel vertrouwde op het uiterlijk van nieuwsgierige gasten. Natuurlijk kun je niet alle risico's verzekeren, dat hoort bij het vak, maar je kunt wel vooruit denken en bewuste keuzes maken. U kunt bijvoorbeeld (een deel van) uw personeel laten uitbetalen via een payrollbedrijf. In dit geval betaal je meestal iets meer, maar je neemt geen enkel risico. 

Inspelen op sfeer en smaak

Eten en drinken gaan hand in hand met ruiken, proeven, horen en beleven. Alles moet op elkaar afgestemd zijn, het moet een geheel vormen. Het materiaal dat je gebruikt voor wat een keuze lijkt, vormt de basis, maar is ook een beslissende factor. Denk aan hout, glas, stof, de primaire kleuren die je wilt gebruiken en wat die kleuren je vertellen. Een goede horecagelegenheid geeft je deze eenheid, wat voor een prettig gevoel zorgt. Goed geluid mag zeker niet vergeten worden. De zang is niet prettig, noch de gasten noch het personeel.

Vorig artikel Je hond opvoeden? Zo pak je dat aan!
Volgend artikel Voordelen van online drank bestellen via een online slijterij
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!