Home Algemeen Kassasystemen vergelijken

Kassasystemen vergelijken

0
Kassasystemen vergelijken

Op zoek naar een kassasysteem? Dan moet je weten dan is het altijd goed om de verschillende modellen te kennen. Door deze met elkaar te vergelijken kun je voor de juiste kiezen. Sommige kassasystemen bieden meer dan anderen. Maar ze zijn nog steeds allemaal nuttige tool die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat alles ordelijk verloopt. Zoals eerder aangegeven moet je altijd de mogelijkheid hebben om een vergelijking te doen. Ook belangrijk is om goed na te gaan waarvoor je een kassasysteem wilt gebruiken. Ook is het van belang om te weten in welke sector je opereert als ondernemer. Ben je in de horecasector of heb je een winkel. In hoofdlijnen kunnen we een onderscheid maken tussen twee kassasystemen. De een de elektronische kassa en het ander de Point-of-sale kassa. 

 

 

De elektronische kassa

Bij een elektronische kassa legt betalingen vast en is ook in staat om de btw te calculeren. Bij een elektronische kassa is het verder ook mogelijk om de verkoop te registreren op een artikelgroep. Elektronische kassa’s zijn in staat om tot een maximaal aantal artikelen, de verkoop per artikel op te slaan. Kortom slaat de elektronische kassa de dagomzet, de btw en de verkoop per artikel op. Om deze informatie uit het systeem te trekken moet je gebruik maken van een SD-kaart of via een alternatieve wijze zoals het aansluiten op je computer.

 

De point – of – sale kassa

De pos kassasysteem kan op zich veel meer dan de elektronische kassa. Dit komt onder andere omdat het extra opties bevat zoals voorraadbeheer, klant registratie, reserveringen registratie en meer. De point-of-sale kassa zorgt ook ervoor dat je op een gestructureerde manier te werk kunt gaan. De mechanisme die ten grondslag ligt aan de Point-of-sale kassa is dat het systeem uitgebreid kan worden. Het gevolg is dat er zelf met de bedrijfsvoering het een en ander gedaan kan worden.   

 

 

Stappenplan

Los van kassasystemen vergelijken kun je middels een stappenplan voor de juiste kassa kiezen. Je kunt bijvoorbeeld bij jezelf nagaan wat je allemaal verwacht van een bepaalde kassasysteem. Indien je op zoek bent naar eenvoudige kassawerkzaamheden, dan heb je aan een elektronische kassa al genoeg. Indien je op zoek ben naar een bepaalde diepgang waarbij je meer dan transacties werkzaamheden wil zien, dan ben je met een Point of sale kassa beter over weg. Daarom is het goed om accuraat vast te stellen hoe het geheel in elkaar moet zijn. Per slot van rekening heb je niet aan een systeem die leidt tot een inaccurate boekhouding

 

Vorig artikel Waar je op moet letten voor een goede speedtest
Volgend artikel Beginnen met online pokeren in 3 stappen
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!