Home Algemeen Waar je op moet letten voor een goede speedtest

Waar je op moet letten voor een goede speedtest

0
Waar je op moet letten voor een goede speedtest

Met de hulp van een internet speed test meet je de upload- en downloadsnelheid van je internet. Deze tool wordt ontzettend veel gebruikt om de snelheid van een internetverbinding te meten. Dit is niet alleen fijn om te weten zodat je eindelijk een antwoord hebt op waarom het zo lang duurt voor je filmpje te laden, maar ook om te bepalen of je actie moet ondernemen.

 

Wat is precies een speed test?

Een internet speed test is de manier om te meten hoe snel je internet verbinding daadwerkelijk is. Iedereen wilt natuurlijk genieten van snel en goed werkend internet. Met een tool als zo’n internet speed test weet je binnen enkele seconden hoe snel je internet daadwerkelijk is. Een speed test meet, analyseert en vergelijkt de connectie en snelheid van je verbinding binnen een paar seconden. De snelheid van het internet wordt hierbij aangegeven in megabit per seconde. 

 

Aandachtspunten bij het starten van een speed test

Om ervoor te zorgen dat het resultaat van de speed test zo betrouwbaar mogelijk is zijn er een aantal punten die even aandacht vergen. Er zijn namelijk verschillende aspecten die de snelheid van het internet kunnen beïnvloeden. 

 

  • Sluit je computer aan met een internetkabel, dus niet via de wifi verbinding. 

  • Maak tijdens het uitvoeren van de speed test geen gebruik van andere zaken of programma's die data verbruiken, dit gaat voornamelijk om het downloaden of browsen.

  • Zorg dat alle andere apparaten die ook gebruik maken van de internetverbinding uit staan.

  • Vermijd het gebruik van een te verouderde computer of laptop. 

 

Wat betekent de uitslag?

Nadat de speed test is uitgevoerd is het de vraag wat alle cijfers nou daadwerkelijk zeggen. Hier zijn een aantal termen uitgelegd om te helpen bij het ontcijferen van de uitslag.

 

Ping

Dit wordt ook wel de wachttijd genoemd. Dit is de reactiesnelheid van je internet verbinding en wordt gemeten in milliseconden.

 

Uploadsnelheid

Dit is de snelheid waarmee de data vanaf je computer of laptop op het internet gebruikt kunnen worden, zoals afbeeldingen, video’s of tekst. Hoe hoger de megabits per seconde van de upload snelheid, hoe sneller je dingen kunt uploaden.

 

Downloadsnelheid

Dit is juist het omgekeerde van de uploadsnelheid en misschien wel de belangrijkste. Hierbij gaat het om hoe lang het duurt voordat je gegevens van het internet hebt opgehaald en kunt bekijken. 

Vorig artikel Investeren in een woning voor verhuur
Volgend artikel Kassasystemen vergelijken
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieƫn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!