Home Algemeen Klussen in de tuin

Klussen in de tuin

0
Klussen in de tuin

Of het nu winter of zomer is, je kunt altijd genieten van een tuin. In de zomer kun je er heerlijk in zitten en tafelen. In de winter geniet je van de mooie, sfeervolle planten en decoraties. Een tuin is een plek waar je je gelukkig en vrij kunt voelen. Of je nu houdt van tegels of gras, je kunt je er altijd in ontspannen. Ook is de tuin een uitlaatklep van creativiteit. Je kunt er heel veel van maken. Maak bijvoorbeeld een veranda, waardoor je ook wanneer het regent in de tuin kunt zitten. Je kunt ook leuke bankjes en/of bloempotten maken. Ideeën genoeg!

Veranda maken

Langer en vaker genieten van het buitenleven doe je met een veranda. Je kunt dit zelf maken. Je koopt bijvoorbeeld een paar planken houdt. Je kunt er ook voor kiezen om een complete veranda te kopen. Je kiest eerst voor de grootte van de overkapping. Denk hierbij bij aan wat je wil plaatsen onder de veranda, zoals een eettafel of zitgelegenheid. Daarna kun je het materiaal gaan kiezen, zoals hout of aluminium. Een houten variant is goedkoper dan een aluminium versie, maar aluminium is weer makkelijker in het onderhoud en straalt meer luxe uit. Nadat deze keuze is gemaakt, kun je gaan nadenken over het dak materiaal. De keuze hangt dit keer af van het licht dat je wil ontvangen en de ruimte die je hebt. De laatste keuze die je maakt, is het wel of niet kiezen voor zijwanden. Hierna kun je gaan beginnen met het plaatsen.

Bomen planten

Als groenliefhebber kun je niet genoeg planten en bomen om je heen hebben. Een boom hoort in elke tuin. Het zorgt namelijk voor hoogte en sfeer. Afhankelijk van jouw tuin en grootte, kun je types afwegen. De maat is hierbij erg belangrijk. Veel bomen worden namelijk veel te groot voor een gemiddelde tuin. Eerst graaf je een ruim gat. Belangrijk is dat je grond goed los komt. Hierna plaats je een boompaal. Daarna plaats je de boom en stamp je de grond aan. De eerste drie jaar houdt je minimaal een meter vrij voor de begroeiing van jouw boompje. Door middel van accu tuingereedschap kun je gemakkelijk de bladeren wegblazen en eventuele vervelende takken weghalen.

Steigerhout banken

In elke tuin hoort een lekkere loungebank. Deze kun je gemakkelijk zelf maken met steigerhout. Dit hout koop je gewoon bij de bouwmarkt. Door middel van een geschikte bouwtekening op het internet, kan het proces gaan beginnen. Begin met de armleuningen en ga dan door naar de zitting. Je kunt ervoor kiezen om de planken eerst te verven, maar dan gaat het karakteristieke er een beetje vanaf. Leg er wat kussentjes op en klaar ben je!

Vorig artikel Lagere energiekosten met warme huiskleding
Volgend artikel Alles in 1 vergelijken in de kerstvakantie
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!