Home Algemeen Minder leuke effecten van ouder worden

Minder leuke effecten van ouder worden

0
Minder leuke effecten van ouder worden

Iedereen wordt natuurlijk ouder, daar kan je niets tegen doen. Echter heeft de veroudering naast een alsmaar groeiende ervaring ook negatieve gevolgen. In deze blog licht ik toe welke gevolgen dit zijn en hoe daarmee om gegaan kan worden om nog optimaal van de ouderdom te kunnen genieten.

Fysieke gezondheid

Allereerst gaat natuurlijk het lichaam langzaam achteruit. Dit gaan oudere mensen vooral merken aan de botten. Maar ook de spieropbouw lijkt steeds moeilijker te gaan. Voor de botten is het belangrijk om genoeg mineralen binnen te krijgen. Calcium is een van die mineralen die nodig is voor de opbouw en het onderhoud van je botten en je gebit. Calcium zit vooral in zuivelproducten, maar het is natuurlijk ook mogelijk om een extra calcium dosis te nemen door middel van een supplement. Een ander mineraal dat belangrijk is voor de botten is fosfor. Fosfor komt ook voor in zuivelproducten en is daarnaast te vinden in vlees en vis.

Doordat de botten en spieren minder sterk worden, kan een ouder persoon ook moeilijk bewegen. Doordat de beweging afneemt, hebben ouderen daardoor ook vaker last van overgewicht en bijhorende ziektes zoals suikerziekte. Zodoende is het erg belangrijk om te realiseren wanneer uw mogelijk om te bewegen achteruit gaat. Op zo’n moment is het namelijk een goed idee om de mogelijkheid van een rollator te gaan bekijken. Rollators zijn gemaakt om beweging makkelijker mogelijk te maken, dus het is zonde als u die kans niet zou gebruiken.

Ook de huid zal natuurlijk achteruit gaan. Een algemene ergernis bij vrouwen en ook steeds vaker bij mannen zijn rimpels. Rimpels worden veroorzaakt doordat de elasticiteit uit de huid langzaam verminderd. Zodoende is het erg belangrijk om de huid te hydrateren. Dit hydrateren is niet alleen op het moment dat rimpels beginnen te ontstaan belangrijk, maar is vanaf jongs af aan al een belangrijke activiteit.

Psychische gezondheid

Naast de fysieke gezondheid zal bij de meeste mensen ook de psychische gezondheid langzaamaan achteruit gaan. Zo zult u dingen minder goed kunnen onthouden en kunt u een gevoel van vergeetachtigheid gaan ervaren. Het is vooral belangrijk om uw hersenen goed te blijven trainen. Dit kan onder andere door het maken van puzzels en andere activiteiten die de hersenactiviteit prikkelen. Ook spelen vitamines een belangrijke rol voor de werking van de hersenen. Zo zijn vooral de verschillende vitamine B’s belangrijk voor het geheugen. Zo is vitamine B5, ook wel pantotheenzuur genoemd, direct verbonden met de werking van het geheugen. Deze vitamine kan gevonden worden in vis, gevogelte en bonen.

Vorig artikel Kindersieraden
Volgend artikel CBD olie voordelen for a great living!
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!