Home Algemeen Next level spelen

Next level spelen

0
Next level spelen

Als kind speelde je buiten. In de zomer was ik altijd buiten te vinden. We gingen pas naar binnen als de lantaarnpalen aan gingen. Zo bedachten zelf allerlei spelletjes en speelden met speelgoed. We volgden ook de seizoenen. Zo plukten we in de lente bloemen voor onze moeders, maakten we zelf skatebanen met stoepkrijt, speelden we met het pas gemaaid gras en vlochten we kettingen van madeliefjes. Deze dagen zie ik weinig kinderen buiten spelen. Mijn ouders wonen naast 3 schoolpleinen en ik zie weinig kinderen actief. Kinderen spelen nog wel maar anders. Ze gebruiken meer schermen en worden vermaakt in plaats van dat ze buiten spelen en hun eigen creativiteit gebruiken. Aan de ene kant is dat jammer maar aan de andere kant biedt het ook nieuwe mogelijkheden.

Computer

Vroeger speelde ik al spelletjes op de computer. Sims, Rollercoaster en Harry Potter games waren in ons gezin favoriet. Sindsdien is er veel veranderd. De techniek is sterk verbeterd en de spellen zijn ingewikkelder geworden. Een normale computer kan dit bijna niet meer aan en kinderen hebben speciale game computers met een videokaart van bijvoorbeeld RTX 2080. Dit brengt ongekende niveaus van realisme, snelheid en efficiëntie. Uiteraard kun je nog veel meer andere computer onderdelen vervangen of upgrade. Zolang je een goede PC behuizing hebt die alle onderdelen bij elkaar houdt, is er geen enkel probleem.

Playstation en Xbox

De Playstation bestond al toen ik klein was maar ik had er geen. Deze moest namelijk aangesloten worden op een scherm en een TV op mijn kamer was echt een no go. Tegenwoordig is de PS-4 al uit en zijn er spellen die alleen op de Playstation gespeeld kunnen worden. Aan de ene kant dwingt dit je om een Playstation te kopen wat mij tegen staat maar aan de andere kant kan het spel precies worden afgestemd op de mogelijkheden van de Playstation. Je ziet bij de jeugd dat het dan ook niet blijft bij 1 apparaat, maar dat ze zowel een Playstation als een DS als een Xbox hebben. Een mogelijkheid van zowel de Xbox als de Playstation is om online te spelen. Hierbij kun je met je vrienden spelen maar ook tegen onbekende personen of zelfs nieuwe vrienden maken. Met een headset kun je tijdens het gamen bellen om een strategie te bespreken en je frustraties te delen.

DS

De DS bestond al toen ik klein was en met mijn zussen deelden we er 1. Hier deden we geheugenspellen op en speelden we Mario Kart. De apparaten van tegenwoordig kunnen veel meer en ook met elkaar connecten zodat je samen kunt spelen. Dit maakt het gamen een stuk interactiever. Ook is het aanbod vele malen groter dan vroeger. Soms zie je door de bomen het bos niet meer maar de jeugd lijkt er minder moeite mee te hebben. Gewoon dezelfde spellen als je vrienden hebben en je zit sowieso goed.

Vorig artikel CBD olie voordelen for a great living!
Volgend artikel Wees flexibel en ervaar een hogere levenskwaliteit!
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!