Home Algemeen Wees flexibel en ervaar een hogere levenskwaliteit!

Wees flexibel en ervaar een hogere levenskwaliteit!

0
Wees flexibel en ervaar een hogere levenskwaliteit!

In de huidige maatschappij is alles gericht op prestaties. Als je iets wilt bereiken dan zul je er hard voor moeten werken. Je zal vuile meters moeten maken om je doelen te behalen. Dat harde werken zal zich vroeg of laat uitbetalen. Dat hard werken wordt beloond daar geloven wij ook wel in. Maar hard werken ten koste van alles daar geloven wij minder in. Wij geloven in balans. Werk aan je toekomst maar vergeet niet te genieten. Je leeft in het heden. Vraag jezelf af of je hebt genoten van je leven als er vandaag een eind aan zou komen. Die vraag wil je met ja kunnen beantwoorden. Hier lees je een aantal handige tips die je helpen de balans te vinden tussen werk en plezier. De weg naar succes mag af en toe ook gewoon hartstikke leuk zijn.

Werk efficiënter

Je zal het zelf vast wel al gemerkt hebben. Gedurende een werkdag heb je fases. Fases waarin je bergen verzet en onverstoord aan het knallen bent. Je bent bijna verbaasd van je eigen productiviteit. Maar je hebt ook de fases waarin je niet vooruit te branden bent. Je wilt wel hard werken maar zonder het door te hebben ben je in gedachten al drie keer op vakantie geweest. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat werknemers baat zouden hebben bij een kortere werkdag. In Zweden werken ze bijvoorbeeld al zes uur per dag. En dat levert resultaat op. Werknemers werken efficiënter met de focus op hun werk. In ruil hiervoor houden ze meer tijd over voor hun privéleven. Lekker sporten of andere hobbies daar hebben ze nu tijd voor. Het voordeel is dat werknemers ook weer met een lach op werk verschijnen. De levenskwaliteit van de medewerkers in Zweden die zes uur per dag werken is dus omhoog geschoten. Een win-win situatie.

Work hard play hard

Nu je meer tijd over hebt kan je meer tijd besteden aan je hobby’s of sport. Of je nu op hoog of laag niveau bezig bent met je hobby of sport. Het feit dat je er voldoende tijd aan kan besteden en je voldoening uit kan halen zal een positief effect hebben op je gemoedstand. Je loopt niet langer achter de feiten aan. Als je je fit wilt voelen en dat terug wilt zien in de spiegel dan kan dat. Het is niet langer het een óf het ander.

Nog op zoek naar bedrijfsruimte?

Bij webshoplocatie.nl huur je eenvoudig bedrijfsruimte in Hoofdorp. Bedrijfsruimte Hoofddorp ligt net buiten Amsterdam en is goed bereikbaar vanaf de snelweg. Voor een betaalbare prijs huur je voldoende ruimte voor je onderneming.

Vorig artikel Next level spelen
Volgend artikel Meer grip op je leven met magneetborden?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!