Home Huis Onderhoud bij antiek meubilair

Onderhoud bij antiek meubilair

0
Onderhoud bij antiek meubilair

Antiek meubilair, zeldzaam en kostbaar, moet goed worden gehandhaafd. Antiek zijn duur en moeten worden beschermd. Antiek meubilair is gegroepeerd in twee categorieën: Antieke en Collectibles-categorie. Het is belangrijk om te weten welke categorie uw antiek behoort. Je zult ook de beste manieren moeten weten om je favoriete stukken te behouden. Wilt u meer leren over hoe u het beste uw antieke meubels kan onderhouden, lees dan hier meer!

Hout antiek

Antiek meubilair onderhoud kan tijdrovend en duur zijn. Dit geldt vooral voor die antiek die zeldzaam zijn. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om in plaats daarvan hun eigen meubel onderhoudsplan te maken. Antiek gemaakt van hout zijn moeilijker te onderhouden dan antiek gemaakt van andere materialen. Hout, zoals we allemaal weten, kan rotten van blootstelling aan zonlicht en water. Naast rot kan ook het vet uit de houtproducten door zonlicht verdwijnen. Om dit terug in uw meubilair te krijgen adviseren wij antiekwas

Antiek meubilair bevat meestal op olie gebaseerde vernissen en vlekken die schadelijk zijn voor het hout. Deze vernissen en vlekken zijn vaak gemaakt van lijnzaadolie en worden vaak gebruikt op walnoot, mahonie, eiken, kers enz. Om het hout te beschermen tegen schade als gevolg van vocht, is het een goed idee om het houten meubels te schilderen met een vernis of vlek die specifiek voor dat doel is ontworpen. Voordat u de verf aanbrengt, is het raadzaam om het houtoppervlak volledig te laten drogen. Het is ook belangrijk om de houten oppervlakken van antiek zeer zorgvuldig te controleren op tekenen van insectenschade. Elk teken van insectenschade moet onmiddellijk worden verwijderd voordat het zich verspreidt op de hout oppervlakken. Antiek meubilair kan eenvoudig worden gehandhaafd als de eigenaar een paar basisregels volgt. Als de eigenaar zijn meubilair goed gedekt en beschermd houdt, zal hij het al vele jaren kunnen gebruiken zonder zich zorgen te maken over het onderhoud ervan.

Andere materialen 

Antiek meubilair gemaakt van porselein is beter bestand tegen rotten, maar het vereist wel meer zorg. Porselein kan ook worden beschadigd door blootstelling aan zonlicht. Voordat u de antique met een beschermhoes bedekt, is het een goed idee om het eerst te testen om te zien of het lijdt aan een kraken, splitsen of breken van een deel van het meubilair.

Algemeen onderhoud

Tegenwoordig zijn er verschillende online bronnen waar men informatie over antieke meubels kan vinden. Men kan ook ontdekken hoe andere verzamelaars en liefhebbers hun antieke meubels onderhouden. Dit helpt om te weten welk type onderhoud ze volgen en hoe vaak. Antiek meubilair kan veilig worden gehouden tegen vocht. Houten oppervlakken kunnen ook worden gepolijst om de natuurlijke schoonheid van het hout naar voren te brengen. Antiek meubilair is ook gemakkelijk schoon te maken en onderhouden. Antiek meubilair moet worden gewassen met warm zeepwater en meerdere keren gespoeld met koud water. Het wassen van het antieke meubilair helpt goed om stof, vuil, vet en andere stoffen te verwijderen die in de loop van de tijd kunnen worden geaccumuleerd. Mocht u verder vragen hebben dan refereren wij u graag door naar een antiquair met verstand: Meubelmakerij-grenenhoeve. Jarenlange ervaring met antiek is hun specialiteit.

Vorig artikel Babykleding voor iedere baby
Volgend artikel Is een lease auto wat voor jou?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!